„Čestitam građanima i volonterima – predvodnicima demokratizacije društva“

Autor: dubrovackidnevnik.hr
„Iznimno smo zadovoljni postignutim, vladala je posebna energija. Odaziv građana bio je odličan, preko 200 volontera je izvrsno odradilo svoj posao i svima im želim čestitati jer su svi oni zajedno predvodnici demokratizacije hrvatskog društva“, ponosno je izjavio Enes Čerimagić.

Međutim, o konačnoj brojci još uvijek nema govora. „Nismo prebrojavali potpise. Malo smo se opustili nakon što smo premašili željenu brojku od 8 tisuća potpisa. Međutim, i nakon toga je odaziv bio dobar, pa i na novim štandovima koji su otvoreni u Gornjim selima i Elafitima. Prikupljali smo potpise bez obzira na snijeg i ostale poteškoće“, kazao je Čerimagić. „Nakon brojke od 8 200 nismo posebno prebrojavali tako da ne mogu pričati o konačnoj brojci, no vjerojatno će ona biti oko 10 tisuća. Ne znam je li to samo moje nadanje ili ovakvo predviđanje ima uporište u realnosti“, izjavio je Igor Miošić.

Na pitanje o tome koja dobna skupina je najviše potpisivala, Čerimagić kaže: „Nije bilo nekih većih odskakanja. Iako nismo radili ankete, potpisivale su različite dobne skupine, od 18 pa nadalje. Mislim da smo čak imali i jednu osobu koja je rođena 1916. godine“. Čerimagić kaže kako smatra da su peticiju potpisivali i oni koji su za golf, ali i oni koji su protiv. „Nismo htjeli ništa sugerirati vezano za tu temu jer bi bilo nekorektno“, zaključuje.

Danas, 15.veljače, je posljednji dan potpisivanja za raspisivanje referenduma, a svi koji žele dati svoj potpis mogu to uraditi na štandovima ispred Sponze, na Pilama, ispred Tommyja u Gružu, u DOC-u u Lapadu, na „semaforima“ u Lapadu te ispred Ekonomskog fakulteta na Lapadskoj obali.

Popularni Članci