CALEX Luksuzna jahta američkog milijardera usidrena ispred Lokruma

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Vedran Grabovac/BRODOVI DUBROVNIKA, Josip Joško Leoni/BRODOVI DUBROVNIKA, DD
Jutros je pred Lokrum uplovila jahta Calex, u vlasništvu američkog bogataša Davida Wilsona, iako nije poznato je li se on trenutno nalazi na jahti. 

Kako je navedeno na stranici Super yacht fan, Calex ima nevjerojatan interijer koji je dizajnirao Benetti Design Team i može primiti 14 gostiju, a ima posadu od 17 članova. Vlasnik je David Wilson, a jahtu je nazvao po svojoj djeci Cameron i Alexandra.

Jahta CALEX izgrađena je u Benettiju 2022. godine kao projekt Fenestra. Dizajnirao ju je Giorgio M. Cassetta, a pokreću je dva MTU motora što joj donosi najveću brzinu od 16 čvorova. 

Vrijednost ove luksuzne ljepotice je 90 milijuna dolara, dok su godišnji troškovi održavanja 5 do 10 milijuna dolara. 

David Wilson je izvršni direktor Wilson Automotive Group, jednog od 10 najvećih lanaca autosalona u SAD-u. Wilson je 1985. godine postao Toyotin zastupnik  iz Orange. Njegova tvrtka tako je prerasla u lanac od sedamnaest autokuća s 2000 zaposlenika i godišnjom prodajom od oko 2 milijarde američkih dolara. Kako se navodi na stranici tvrtke, u svakih pola sata njihova korporacija proda jednu novu Toyotu, Scion ili Lexus, i tako posljednjih 30 godina”. Prodaje više od 60.000 automobila godišnje. Tvrtka sada posjeduje grupu od 8 Toyotinih zastupnika, 2 Lexus zastupstva i 3 Honda zastupstva. Tu su još i 2 Fordova zastupstva, Acura i Mazda.

Neto vrijednost Wilsona je jednu milijarda dolara, iako se s obzirom na veličinu njegove tvrtke, špekulira kako je pravi iznos mnogo veći. 

Popularni Članci