BUTIGE KOJE UVIJEK IMAJU ONO 'NEŠTO' Mala kvartovska trgovina otvorena u ulici Kardinala Stepinca

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Pojavom supermarketa u zaborav sve više padaju one male kvartovske butige. Danas je ponuda proizvoda bolja nego ikad prije, ali opet mala kvartovska trgovina uvijek će imati svoje draži.

Ima u njima nekog posebno osjećaja ugode, možda zbog njihovog "booma" krajem 1980.-ih godina oslobađanjem tržišta kad smo prvi put vidjeli neke čokolade koje su se do tada kupovale u Italiji, možda zbog atmosfere gdje svatko zna svakoga, ali uvijek je u takvim butigama bilo ono nešto.DD

E jedna takva butiga otvorena je u ulici Kardinala Stepinca poviše hotela Kompas. Radi se o trgovini Supernova, čija je vlasnica Dubrovkinja.

Radi se o prvoj trgovini u toj ulici otvorenoj nakon gotovo dvadeset godina, koja će ovako omogućiti bezbrižniji život kako Dubrovčanima, a tako i njihovim gostima u nekima od apartmana.

Trgovina je otvorena prije tri dana, a radit će svakoga dana do 23 sata.

DD

Podsjetimo, nisu to sve dobre vijesti za stanare ove ulice. Radi tu Grad Dubrovnik i rekonstrukciju kolektora oborinske odvodnje, ali i javne rasvjete te se odvijaju i radovi na održavanju vodoopskrbnog cjevovoda.

V.S.

Popularni Članci