NAPETO OZRAČJE Perić se pobunio protiv Mirića, konačnu će odluku donijeti Vlahušić

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Ivona Butjer
Sastanak predstavnika gradske uprave, pročelnika Dinka Mirića i Milana Perića sa stanarima Ulice Bruna Bušića održan je danas u bivšoj zgradi SDK-a na Pilama, u poprilično žustrom tonu.

Naime, stanari su zatražili odgađanje radova koji se odnose na polaganje raspleta eneretskih kablova jer većina njih iznajmljuje apartmane i stanove gostima stoga se boje kako će se navedeni radovi negativno odraziti na njihov rad, a shodno tome i budžet.

Međutim, Mirić je naglasio kako će radovi, koji bi trebali biti započeti 22. travnja biti zaključeni do 7. svibnja.

-‘Molimo vas za strpljenje tih 15 dana kada bi radovi trebali biti dovršeni. Prvih 10 dana će biti buke, nakon toga ćemo nastaviti s radovima. Ovdje smo kako bismo vas informirali jer smo vidjeli kako je dosta dezinformacija poslano u javnost. Radovi se neće vršiti do Orkanskih visova nego na području od oko 200 metara. Isto tako, promet neće biti zatvoren, kako su neki govorili, nego ćemo sve automobile koji budu parkirani uz cestu micati kako bi se promet mogao nesmetano odvijati,’ kazao je Mirić.

Također je dodao kako ‘od dva zla treba birati manje’. –‘Radi se o vrlo kratkom roku, ali će postavljeni kablovi predstavljati dugoročno rješenje. Više se nećemo bojati da ćemo ostati bez struje ukoliko negdje u Italiji zagrmi. U pitanju je investicija koja stoji 30 milijuna kuna. Ne trebate se baviti građevinarstvom i elektrotehnikom, postoje ljudi koji se za to brinu,’ kazao je.

Međutim, navedene riječi nisu ulile povjerenje prisutnih stanara koji su upitali tko im garantira kako će radovi uistinu biti gotovi do 7. svibnja. Međutim, Mirić im je odgovorio kako će, ukoliko se rokovi ne ispoštuju, Grad Dubrovnik konzervirati projekt te se s radovima neće nastavljati.

Rasprava je protekla u poprilično burnom tonu, pale su i teške riječi, a odluka je najviše pogodila stanare koji su svoje apartmane već rezervirali pojedinim turistima. Mirić im je ponudio naknadu štete od strane Grada Dubrovnika, ali i to kako će se potruditi da svim tim gostima pruže smještaj, što također nije zadovoljilo stanovnike Ulice Bruna Bušića.

Ono što su zatražili jest odgoda radova do studenog, no Mirić na taj prijedlog nije pristao.

-‘Postoji izvođač radova i postoje obveze i rokovi koji su propisani ugovorom. Mi smo potpisali taj ugovor i ne možemo sada odgađati radove jer će to predstavljati trošak Gradu Dubrovniku. Uvjeravam vas kako će se radovi izvršiti u rekordnom roku zbog širine rova i nema smisla za odgađanjem. To je vrlo kratak rok! Svi oni koji su za razdoblje do 7. svibnja rezervirali svoje apartmane, neka dođu u Grad Dubrovnik, nek se jave Odjelu za turizam i mi ćemo im kompenzirati štetu, a goste ćemo smjestiti. Samo se trebate javiti i predočiti kopije rezervacija,’ kazao je Mirić, no protiv ovakve odluke se pobunio i sam pročelnik Perić koji je također stanovnik navedenog područja.

I za njega je, kao i za stanare, jedina prihvatljiva opcija odgoda radova do studenog stoga je pozvao prisutne da skupe svoje potpise koje će predočiti gradonačelniku Andru Vlahušiću, a koji će dati konačnu riječ o roku u kojem će radovi započeti.

Popularni Članci