OVAKO IDE PROTOKOL Sumnja na koronu? Oboljele prvo čeka narančasti šator i testiranje (FOTO)

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: Goran Mratinović
'Svi koji sumnjaju na infekciju koronavirusom mogu u dogovoru s liječnikom opće prakse ili nakon trijažne obrade ispred OB Dubrovnik doći na testiranje na Odjel za zarazno, na ulaz sa stražnje strane bolnice', kazao je danas ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić.

Prema riječima ravnatelja Bekića, svi takvi slučajevi se zaprimaju isključivo od 10 do 13 sati svakim danom u Općoj bolnici gdje se nalazi narančasti šator, a proces je unaprijed dogovororen s liječnicima. Nalazi za COVID-19 šalju se u 14 sati u Zagreb.

Inače, u dubrovačkoj bolnici je smješteno sedam pacijenata koji su dobrog općeg stanja, a jedan pacijent je nedavno otpušen jer je izliječen  od infekcije uzrokovanje koronavirusom. 

Pravilo je takvo da se osobe pozitivne na koronavirus s minimalnim simptomima puštaju na kućnu njegu, ako imaju uvjete za to, te se izdvoje u samoizolaciju koju im strogo propisuje liječnik. Ostali, s nešto težim simptomima ostaju u bolničkom smještaju, a od ponedjeljka će i studentski dom i hotel Sumratin biti spremni za prihvat pacijenata s nešto blažom kliničkom slikom.

Popularni Članci