TAKSIST 'STO KUNA KILOMETAR' Bivši je Libertasov vozač, u blokadi godinama, nije mu prvi put

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Gotovo nitko od kolega nije mogao naći riječi hvale za I. H. Iz Dubrovnika koji od 2010. godine u svom vlasništvu ima obrt otvoren u Dubrovniku. 

Poslovni računi njegova obrta su blokirani od 11. rujna 2014. godine ili puna 593. dana, a unatoč tome što je kako nam govore sugovornici od samog početka obavljanja te taksi djelatnosti  redovito 'štimao' cijene neispravnim i modificiranim taksi uređajem koji je bio ugrađen u njegovom Volkswagen Passatu pa je i u ovom zadnjem slučaju jedan prijeđeni kilometar iznosio više od stotine kuna.

Nije mu prvi put

Iako se protiv otkrivenog počinitelja tek treba otkriti stupanj odgovornosti, ovaj za dubrovački turizam nesretan slučaj nije i prvi takav u šestogodišnjoj karijeri ovog taksiste.

Naime i ranije je bilo prigovora na njegovo ponašanje, a jedan strani državljanin se žalio kako mu je iz taksija nestala vrijedna foto-oprema. Taksist loših namjera i navika nije bio ništa bolji niti kada je radio kao vozač u Javnom gradskom poduzeću Libertas.

Brojne žalbe korisnika gradskog prijevoza nagnale su Upravu Libertasa da s njim nađe mirno rješenje u cilju njegova micanja iz te tvrtke. Taksist  je, pod nepoznatim okolnostima, napustio javnu tvrtku te svoj smiraj pronašao u taksi prijevozu odakle je u ostatak Hrvatske ali i u Francusku, odakle su oštećeni državljani i došli poslao lošu sliku o svim dubrovačkim taksistima.

Francuzi shvatili da se ozbiljno pristupilo slučaju

Slijepi Francuz i njegov nećak koji su 'preveslani' nisu krili svoje razočarenje abnormalnom visinom taksi prijevoza. Angažmanom vlasnika apartmana preko kojeg je cijela priča došla u javnost, predsjednika taksi udruženja koji je promptno reagirao, izdao priopćenje te podigao kaznenu prijavu protiv tada nepoznatog počinitelja, gosti su u konačnici mirno otputovali iz Dubrovnika zadovoljni reakcijom nadležnih pa tako i medija. Mladi Francuz koji je u noći sa subote i nedjelje stavio objavu o nemilom događaju kasnije je dopunio sa zadovoljnom porukom iz Dubrovnika kako je sve sada dobro i da se sve riješilo. U ovom slučaju dubrovački taksisti, ali i gradske institucije koje su putem video nadzora otkrile počinitelja, zaslužuju samo riječi hvale uz zaključak da dubrovačkim taksi udruženjem pušu neki novi vjetrovi.

Vezane vijesti:

BRAVO BOŽO MILETIĆU! Otkriven taksist koji je opljačkao slijepog putnika

SRAMOTNI SUGRAĐANIN Ovog slijepog stranca je jedan taksist iz Dubrovnika jutros opljačkao! (FOTO/VIDEO)

Popularni Članci