Anita Bonačić Obradović o izlaznim anketama: Ovo je odličan rezultat, naš potencijal za sastavljanje Vlade je veći!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: PS/DD
Prve izlazne ankete pokazuju kako HDZ dobiva 58 mandata, Rijeke pravde 44. Rezultat je za Dubrovački dnevnik komentirala v.d. predsjednice dubrovačkog SDP-a i kandidatkinja s liste Rijeke pravde X. izborne jedinice, Anita Bonačić Obradović. 

Izlazne ankete za X. izbornu jedinicu pokazuju kako HDZ s partnerima uzima 6 mandata, a SDP s partnerima 5, DP i partneri 2, a Most i partneri 1. 

"Činjenica je da mi imamo veći koalicijski potencijal", poručila je nakon objave prvih izlaznih anketa Bonačić Obradović uz opasku kak oje ipak prerano govoriti i potrebno je čekati rezultate DIP-a u 21 sat.

"Mislim da ovo ide više na ruku nama, s obzirom na to da znamo na koji je način Andrej Plenković govorio o DP-u i uništio bilo kakav postizborni koalicijski sporazum s njima", rekla je dubrovačka SDP-ovka i dodala kako je "HDZ u velikim problemima i da im nije baš ugodno gledati ove rezultate".

"Po meni, nakon osam godina dobiti 58 mandata je za njih jako porazno i ne vjerujem da je to njima zadovoljavajuće. Mislim da našim rezultatom možemo biti zadovoljni jer kada zbrojimo naše koalicijske partnere koji nam idu prirodnim tokom, a to je recimo Možemo! tu smo već na 55, a HDZ ima 58, mislim da će tu biti gusto za pregovarati. Naravno da će biti malo teže sklopiti Vladu, ali mislim da postoji mogućnost te koalicije", izjavila je.

Na pitanje kako će se dogovoriti s platformom Možemo! koja je do sada odbijala bilo kakvu mogućnost koalicije u kojoj je "crna desnica" misleći na Domovinski pokret i Most, odgovorila je: 

"Ne znam što je njima ta crna desnica, ali mi smo svi išli zajedno da srušimo HDZ i mislim da trebamo razmišljati za budućnost ako želimo skinuti okove HDZ-a,  korupciju i nepotizam što vlada. Danas smo vidjeli da HDZ ne bira sredstva kojim će doći na vlast ili zadržati vlast, pa se i danas događalo da mnogi ljudi koji su imali važeće osobne iskaznice nisu uopće mogli izaći na glasovanje, nego su morali ići po plavu potvrdu.

Svjesni su ako pobjedi druga strana da neće moći zadržati šape na svim institucijama i na neki način da će biti razotrkriveni koliko kradu od hrvatskog naroda, jer mi živimo u državi koja je sve samo ne demokracija. Ako živite u državi gdje vas je strah što ćete napisati na Facebooku i koga ćete lajkati, ako vas kontroliraju na izbornim mjestima jeste li ili niste izišli, ako vas zovu po deset puta - to je pritisak. Nitko ne želi živjeti u tom, nazvat ću ga modernom ropstvu - ne možeš ništa raditi ako nisi naš. To nije zdravo niti dobro za našu budućnost, zato su ovi izbori najvažniji od 2020. godine, gdje su to uistinu izbori za budućnost i demokraciju. To nije samo floskula, nego su uistinu bitni izbori. 

Pričalo se o takvim brojkama gdje sam čak mislila da su nerealne, ali ako ovako ostane - 6 naprema 5 možemo biti zadovoljni, tu se stvaro vidi da su rijeke pravde krenule i polako idu prema demokraciji, našoj koaliciji gdje nas čeka puno posla. One nas na krilima pobjede vode i prema europarlamentarnim izborima i predsjedničkim izborima, moramo biti zaista zadovoljni. Moram pohvaliti narod koji je ovaj put pokazao da se želi izvući iz okova nedemokracije i da im je zaista dosta", zaključila je predsjednica dubrovačkog SDP-a i kandidatkinja liste 'Rijeke pravde' u X. izbornoj jedinici, Anita Bonačić Obradović. 

Popularni Članci