ALIEXPRESS DOBRO ZARAĐUJE Dubrovkinja slučajno otkrila da se njena fotografija prodaje na internetu (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: , Screenshot, AliExpress, Doris Raguž
Dubrovačka fotografkinja Doris Raguž neugodno se iznenadila kada je vidjela da se jedna njena fotografija bez znanja prodaje na internetu. 

AliExpress jedan je od najvećih internetskih shopova koji služi za prodaju stvari diljem svijeta, a koji je u ovom slučaju teško povrijedio autorska prava dubrovačke fotografkinje. Bez znanja autorice stavio je na prodaju njenu fotografiju za dolar i 40 centi, odnosno 10 kuna.

Autorica sporne fotografije, Doris Raguž sasvim je slučajno doznala da AliExpress dobro zarađuje na njenom umjetničkom djelu.

'Prijateljica, točnije cura koja je na fotografiji, Rebecca Raguž, mi je poslala link s AliExpressa koji je dobila od prijateljice, s pitanjem "Je li moguće?". Kad sam otvorila stranicu, skontala sam da veliki AliExpress zarađuje lijepe svote na mojoj fotografiji snimljenoj 2012. godine. Koliko sam uspjela na brzinu zbrojiti sve, prešli su zasad 170 narudžbi, to jest preko 300 američkih dolara. Što dalje, ne znam. Raspitat ću se kod odvjetnika i ostalih fotografa koji imaju iskustva s tim, pa ćemo vidjeti. Nadam se da ću bar neku korist izvući!', poručila je Raguž za Dubrovački dnevnik. 

Doris Raguž bavi se fotografijom već godinama, a 2014. godine je imala i svoju prvu samostalnu izložbu. 

Popularni Članci