AGROKOR PRODAJE ZEMLJIŠTE Hoće li stanovnici Mokošice dočekati trgovački centar?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Sasvim je jasno da koncern Agrokor neće graditi trgovački centar u Mokošici.

Najveće dubrovačko naselje neće tako skoro dobiti najavljivani trgovački centar jer se zakomplicirala situacija s vlasnikom zemljišta, tj. Agrokorom, koji je upao u ozbiljnu krizu. Podsjetimo, na mjestu gdje bi se trebao graditi centar trebali su biti crkva i pastoralni centar. Međutim, biskup Mate Uzinić je vratio zemljište koje je  Biskupiji poklonio Grad Dubrovnik uz napomenu kako nisu zainteresirana za gradnju. Kasnije je Grad Dubrovnik za 10,6 milijuna kuna Agrokoru prodao zemljište za koje su izdate lokacijska i građevinska dozvola, a predstavljeno je i idejno rješenje prema kojemu je na navedenom području trebao biti trgovački centar u sklopu kojega su parkirna mjesta, podzemna garaža i društveni prostor za građane. Sve to, nema sumnje Mokošici je potrebno i trebalo je biti davno izgrađeno.

Pitanje o gradnji trgovačkog centra u ovom naselju aktualizirao je gradski vijećnik Maro Kristić na prošloj sjednici kada je upitao gradonačelnika Frankovića što će biti s tim zemljištem budući da se Konzum uknjižio kao vlasnik.

- Može li Grad Dubrovnik ponovo kupiti tu česticu i prodati je drugom investitoru koji bi mogao izgraditi centar? - pitao je Kristić.

- Nepostojanje trgovačkog centra je veliki problem za sve koji žive u Mokošici. Ta intencija je bila dobra, ali završilo je sve naopako. Osobno sam kontaktirao Upravu Agrokora i raspitao sam se što će biti s navedenim zemljištem, a oni su rekli da će ga vrlo skoro staviti na tender i u prodaju te su me izvijestili da ima nekoliko trgovačkih lanaca koji su zainteresirani to kupiti što bi bio naš najveći interes. Da mi to idemo otkupiti pa opet prodavati drugima, potegnulo bi se tisuću i jedno pitanje - rekao je gradonačelnik Mato Franković dodavši kako su gradski vijećnici u bivšem sazivu, kada se prodavalo zemljište, uvidjeli Agrokorov potencijal.

- No, međutim tko je znao da se iza brda valja ovo što se valja - dodao je Franković te izrazio nadu kako će Uprava Agrokora taj problem vrlo skoro riješiti.

A.Čakić

Popularni Članci