ZAFRKLE GA KAMERE Mrtav pijan 'ušao' u kružni tok pa zvao brata da prevari policiju

Autor: Nikša Klečak Autori fotografija: Nikša Klečak
Sinoć, nešto oko ponoća dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo jedno vozilo.

Vozač koji je upravljao osobnim automobilom Volkswagen Passat, dubrovačkih registracijskih oznaka, nekontroliranom brzinom uletio je u konstrukciju kružnog toka u Gružu. U nesreći je i sam vozač zadobio ozlijede, a nastala je i znatna materijalna šteta, kako na automobilu tako i na kružnom toku.

Policija je izašla na teren te ustanovila kako vozač, koji je upravljao automobilom u vlasništvu jedne dubrovačke tvrtke, nije konzumirao alkohol te bi se sve svelo na minimalnu kaznu za prouzročenu prometnu nesreću da kamere koje nadziru promet nisu svjedočile potpuno drugom scenariju.

Naime, automobilom uopće nije upravljala osoba koja je i prijavila prometnu nesreći i koja se predstavila kao vozača automobila. Osoba koja je stvarno 'razorila' kružni tok je zapravo bio njegov brat, dok mu je ovaj poslužio tek kao dobar alibi jer nije bio pod utjecajem alkohola.

Alkotestiranjem je utvrđeno kako je osoba koja se zabila Passatom u kružni tok bila pod utjecajem alkohola napuhavši 1,26 promila alkohola u krvi.

Vozač je zadobio lakše tjelesne ozljede te je zadržan u policiji do otrježnjenja, a prijeti mu i visoka novčana kazna te gubitak vozačke dozvole.

„U ponoć i jednu minutu zaprimljena je dojava o prometnoj nezgodi u Gružu. Vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka utjecala je muška osoba (26) iz smjera Kantafiga u pravcu kružnog toka gdje je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom te udario u kružni tok. Vozilo se popelo na kružni rok, udarilo u prometni znak i vodovodni šaht. Vozač je napustio mjesto događaja, ali su ga policijski službenici ubrzo našli, alkotestirali i smjestili u za to predviđenu prostoriju do otrježnjenja,“izjavili su za Dubrovački dnevnik iz OKC-a o prometnoj nezgodi.

Popularni Članci