VELIKA AKCIJA POLICIJE I USKOKA Uhićen Dubrovčanin M.R. (31), u tijeku je pretraga njegovih prostora

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Davor Javorovic/PIXSELL
Od jutros USKOK i policija provode veliku akciju diljem Hrvatske. Uhićenja su krenula rano jutros, oko šest sati. Uhićen je M.R. (31)  s područja Dubrovnika. Kako Dubrovački dnevnik neslužbeno doznaje upravo je u tijeku pretraga njegovih poslovnih i stambenog prostora.

Uhićenja se provode zbog sumnje na zločinačko udruživanje radi utaje poreza većih razmjera.  Riječ je, kako saznaje Index, o lancu prijevara pomoću takozvanih nestajućih firmi. Radi se, prema još uvijek neslužbenim informacijama, o više desetaka milijuna kuna utajenog poreza.

Oglasili su se iz Policije priopćenjem:

"Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) u koordinaciji sa Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Realizacija je započeta u jutarnjim satima te je na području Policijske uprave zagrebačke, splitsko-dalmatinske i dubrovačko-neretvanske uhićeno više desetaka osoba. U tijeku je provođenje dokaznih radnji, a u akciji sudjeluje 180 policijskih službenika", stoji u priopćenju.

Popularni Članci