OSUMNJIČENOM ODREĐEN ISTRAŽNI ZATVOR 'Ne u potpunosti, ali u bitnome je priznao počinjenje djela' (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović/DD
Osumnjičeni za dvostruko ubojstvo u Pločama Milenko Radulović danas je ispitan pred DORH-om i pred sucem istrage. 

Sudac istrage i glasnogovornik Županijskog Suda Dubrovnik Pero Miloglav obratio se medijima nakon što je osumnjičeni ispitan.

"Vezano za tragični događaj jučer u Pločama, danas je Županijskom državnom odvjetništvu privedena muška osoba koja je rođena u Metkoviću 1975. godine, star 47 godina. Zbog osnovane sumnje da je počinio tri kaznena djela, teško ubojstvo na štetu malodobne osobe djeteta, ubojstva brata, i neovlaštene proizvodnje prometa i posjedovanja ekksplozivnih tvari i automatskog oružja i streljiva. On je ispitan pred policijom gdje se branio šutnjom, međutim danas je pred Državnim odvjetništvom iznio obranu, no nije odgovarao na postavljena pitanja. Nakon toga priveden je dežurnom sucu istrage, koji mu je odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana i to iz dvije zakonske osnove. Prva osnova je opasnost od ponavljanja kaznenog djela imajući u vidu okolnosti i težinu kaznenih djela koja su počinjena, a druga zakonska osnova koja se izuzetno rijetko određuje je da postoje osobito teške okolnosti kaznenog djela u odnosu na teško ubojstvo djeteta jer za to djelo je zapriječena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili dugotrajnog zatvora, to je zakonska osnova u odnosu na to najteže kazneno djelo", istaknuo je. 

Osumnjičeni je dobio branitelja po službenog dužnosti iz Ploča, gosp. Nedjeljka Tutavca koji je bio prisutan na njegovom ispitivanju.

"Ne mogu vam iznositi njegovu obranu ali on je, ne u potpunosti, ali u bitnome priznao počinjenje djela", kazao je Miloglav. 

"Pronađena mu je automatska puška i streljivo. Radilo se o više hitaca kojima su usmrćeni njegov brat i malodobno dijete rođeno 2005. godine. Posebno teška okolnost jest ta da je on nakon svih tih ispaljenih hitaca u obje osobe ispalio po još jedan hitac da bude siguran da su mrtvi, na dvije različite lokacije o Pločama.

Mi na ovom području ne pamtimo ovakav način ubojstva maloljetnika, za to djelo na štetu djeteta maksimalna kazna zatvora jest do 40 godina, s tim da će ukoliko bude osuđen, biti kazna i za djela ubojstva brata i posjedovanja automatskog oružja i streljiva.", zaključio je Miloglav.

OVO JE KRVNIK IZ PLOČA Osumnjičeni za ubojstvo maloljetnika i brata stigao na ispitivanje (FOTO/VIDEO)

Popularni Članci