'

UNIŠTIO MU SREDSTVA ZA RAD, INTERVENIRALA I POLICIJA! Kmetović ima sve dozvole za obavljanje djelatnosti na Pipliću, ali mu Legaz ne da raditi

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ilustracija (Pixabay, DD)
Predsjednik udruge 'Divlja liga vaterpolo' Igor Legaz godinama upozorava kako muo na Pipliću ne može biti iskrcajno mjesto, no sad ga svojim primjerom demantira vlasnik obrta 'Vjetar' Niko Kmetović koji tamo ima školu jedrenja. Za Dubrovački dnevnik je otkrio drugu stranu medalje, ali i kazao kako je Legaz ukrao njegovu imovinu. 

Kako nam govori Niko Kmetović, od Grada Dubrovnika je, u sklopu nedavnog natječaja za dozvole na pomorskom dobru, dobio dozvolu za obavljanje djelatnosti na mikrolokaciji uz morsku obalu između Ville Wolf i hotela More. Tu je djelatnost obavljao i prije, kako kaže, legalno i uz suglasnost nadležnog Ministarstva.

"Zanimljivo je kako se na natječaju za tu istu lokaciju kao ponuditelj javio i sam Legaz, iako nema jedrilicu i nikada se nije bavio tom djelatnošću. No, nije izabran" dodao je Kmetović.

Nedugo nakon što je Kmetović dobio vrijedeću dozvolu Grada Dubrovnika za obavljanje djelatnosti na mikrolokaciji te platio naknadu, Legaz je 'izašao na teren' i uništio njegova, kako navodi, sredstva za rad.

"Došao je po noći i uništio mi sva sredstva za rad! Pokušao je onesposobiti kamere tako što je izazvao kratki spoj i napravio štetu, a onda je uz asistenciju svog pomoćnika krenuo pilati i odnositi stvari koje su moje sredstvo za rad. No, kamere imaju dupli osigurač pa su sve snimile, a na teren je izašla policija", kazao je Kmetović.

Dubrovački dnevnik uputio je upit prema Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj odakle su nam potvrdili ovaj događaj te dodali kako se dvije osobe terete za kazneno djelo krađe.

"Događaj je prijavljen 31. srpnja, a dogodio se 30. srpnja. Jedan počinitelj je doplivao do mula gdje je s još jednom osobom pokušao onesposobiti kamere, nakon čega su demolirali i sa sobom odnijeli konstrukciju od inoksa i tikovine, pričinivši tako oštećeniku štetu od 2,5 tisuća eura. Riječ je o dvjema muškim osobama u dobi od 64 i 33 godine protiv kojih je podnesena kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu u Dubrovniku", kazali su nam iz policije.

Kmetović kaže kako ovo nije prvi put kako mu Legaz onemogućuje njegov legalan rad.

"Prijavljivao me i prije za taj podest na kojem mi stoje jedrilice. Lučka kapetanija je nekoliko puta izlazila na teren. Međutim, u ovom slučaju je Ministarstvo izdalo rješenje koje poništava sva prethodna rješenja Kapetanije koja su dotad izdana te mi daje za pravo i nalaže kako moram imati podest za djelatnost koju obavljam i kako je mogu obavljati onako kako je obavljam", govori Kmetović koji je upravo zbog toga nastavio s radom.

No, dodaje kako se događa čudna situacija u kojoj ga Legaz i dalje prijavljuje inspektoru Lučke kapetanije koji mu, bez obzira na važeće rješenje Ministarstva, ali i dozvolu Grada, onemogućuje rad.

"Dakle, Legaz me ponovno prijavljuje, inspektor izlazi na teren i postavlja tablu na kojoj stoji kako se zabranjuje upotreba lokacije, mada imam potrebna dopuštenja. Neslužbeno mi govori da moja dozvola ne valja. Kontaktirao sam Grad odakle su mi potvrdili kako je moje rješenje sasvim u redu", kaže Kmetović.

Lučka kapetanija je postavila tablu koja je sada u policiji, ali nikakvo rješenje nije dostavila Kmetoviću. No on je, nakon što je tabla postavljena, obustavio sve radove. Dakle, ne radi, bez obzira na to što je uplatio naknadu za obavljanje djelatnosti i ima važeću dozvolu Grada, kao i pozitivno mišljenje Ministarstva. 

Popularni Članci