UHIĆEN FRANCUZ! Naletio vozilom na vozača Libertasa i vozio ga na haubi tridesetak metara (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovački dnevnik
Policija je uhitila državljanina Francuske zbog događaja u kojem je teško ozlijeđen vozač Libertasa prošloga četvrtka u ulici Iva Dulčića na Babinom kuku, kada je na njega naletio automobil francuskih registarskih oznaka.

Kako je Dubrovački dnevnik ranije pisao, u subotu su u popodnevnim satima u pratnji policije i u okviru istrage dva francuska državljanina odvedena na daljnju obradu i prepoznavanje, a jedan od njih, kako neslužbeno doznajemo, vozio je automobil u trenutku u kojem je ozlijeđen vozač Libertasa. Istraga je obuhvatila i njihov automobil marke Peugeot francuskih registarskih oznaka koji je bio parkiran u ulici Kardinala Stepinca u blizini apartmana u kojem su francuski državljani odsjeli.

Prema neslužbenim informacijama s kojima raspolaže Dubrovački dnevnik, vozač autobusa je u pauzi između vožnje prelazio pješački prijelaz te je na njega dosta velikom brzinom naletio automobil Peugeot, francuskih registarskih tablica. Vozač je potom protestirao u smjeru automobila i upozorio ih kako su ga takvom vožnjom mogli ubiti, nakon čega je jedan od prisutnih u automobilu uputio par psovki na engleskom jeziku. Kulminacija događaja je bila kada je vozač želio pročitati registarske tablice, a vozač automobila je u tom trenutku krenuo na njega te ga udario haubom i tako vozio tridesetak metara dok nije ispao na prometnicu. Nakon toga su se udaljili s mjesta događaja. Sve je snimljeno i nadzornom kamerom iz samog autobusa.

O ovom događaju su se naknadno očitovali iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske: 

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske 26-godišnji državljanin Francuske sumnjiči se za kazneno djelo „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“ u svezi kaznenog djela „Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti“.

Naime, sumnjiči se da je u četvrtak, 11. travnja, oko 20,50 sati u Ulici Iva Dulčića u Dubrovniku vozilom udario 52-godišnjeg pješaka koji je uslijed udarca i pada zadobio teže tjelesne ozljede, nakon čega je, bez zaustavljanja, napustio mjesto događaja.

Pronađen je u subotu, 13. travnja, kada je obavljen očevid na vozilu francuskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao u vrijeme navedenog događaja.

Spomenuti francuski državljanin je kasno sinoć, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Popularni Članci