test

Tri muškaraca iscenirala prometnu nesreću u Konavlima, pokušali su prevariti osiguranje za 290 tisuća kuna

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Vedran Pervan
Trojac je unaprijed osmislio model prevare s ciljem prisvajanja velike materijalne koristi  

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske trojica muškaraca u dobi od 36, 39 i 40 godina osumnjičeni su za kazneno djelo pokušaja prijevare.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su u večernjim satima 21. veljače ove godine, s unaprijed stvorenom namjerom i dogovorom te lažnim prikazivanjem činjenica, policiji prijavili prometnu nesreću s materijalnom štetom koja se dogodila u mjestu Mihanići u Konavlima. U navodnoj prometnoj nesreći su sudjelovali 39-godišnjak kao vozač vozila dubrovački registarskih oznaka i 40-godišnjak kao vozač drugog vozila, također dubrovačkih registarskih oznaka.

Izvršenim očevidom na mjestu događaja, temeljem analiza oštećenja na vozilima, definiranog položaja i strukture tragova na mjestu nesreće, zatečenog konačnog položaja vozila, analizom dinamičkih i kinematskih elemenata sudarnog procesa i kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da  oštećenja na osobnim vozilima nisu sukladna i nastala međusobnim sudarom te je zaključeno da je prometna nesreća fingirana.

Također je utvrđeno da je 39-godišnjak na temelju lažnih podataka podnio odštetni zahtjev osiguravajućem društvu u iznosu od 290 tisuća kuna.

Analitičkom obradom podataka utvrđeno je da je 36-godišnjak prije, za vrijeme i nakon sudara koordinirao kretanje oba vozača, sudionika nesreće.
Policija protiv osumnjičenih podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Popularni Članci