SNIMLJEN NA BANKOMATU U CAVTATU Ovo je lopov koji 'operira' na širem području Dubrovnika

Autor: Petar Ipšić Autori fotografija: Željko Mirović, Facebook
Dubrovčanin Željko Mirović Miš na svom je Facebook profilu pokrenuo potragu za razbojnikom koji je u Mlinima provalio u apartman te opljačkao njemačke turiste dok su ovi bili vani. Mirović je objavio četiri fotografije na kojima se jasno vidi nepoznati muškarac dok na bankomatu u Cavtatu pokušava podići novac s kreditne kartice. 

Za osobu na fotografijama nadzorne kamere Mirović tvrdi da je lopov odgovoran za kazneno djelo pljačke. -'Snimka je zabilježena sat vremena nakon provale. Razbojnik nije uspio podići novac jer nije imao pin, a oštećeni turisti odmah su i blokirali kartice', rekao nam je Mirović. 

Kako neslužbeno doznajemo fotografije je njemačkim turistima ustupila policija. 

Dubrovački glazbenik na Facebooku je napisao: 'Lik na fotkama je lopov koji je u Mlinima opljačkao njemačke turiste (moje prijatelje) dok nisu bili u apartmanu. Otuđio im je novce, kreditne kartice, mobitele i nakit. Fotografije su iz Cavtata kada je pokušavao podići novac na bankomatu. Podijelite, možda dobijemo neku korisnu informaciju i spriječimo potencijalne pljačkaše.'

Mirović, čiju su objavu na društvenoj mreži podijelili su brojni Dubrovčani, za Dubrovački dnevnik rekao je kako su Nijemci u Dubrovnik, odnosno Župu dubrovačku dolaze svako ljeto već dugi niz godina. Budući da im je lopov odnio sam novac i kreditne kartice gosti su morali posuditi novac da bi nastavili ljetovanje. Također, bez dokumenata koji su im također otuđeni ne mogu ni do konzulata u Zagrebu jer moraju preći dvije granice. 

U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj potvrdili su nam da je slučaj provale u apartman u Mlinima prijavljen u nedjelju 3. kolovoza, da su oštećeni državljani Njemačke te da policija radi na pronalasku nepoznatog počinitelja ili više njih. Građane upozoravaju na povećan oprez od sličnih razbojništava. 

Ističu kako su na području Župe dubrovačke samo u proteklih nekoliko dana prijavljena čak tri slučaja krađe. 

'Obzirom da se tijekom turističke sezone povećava i rizik od kaznenih djela turističkog kriminaliteta pozivamo sugrađane i turiste da pojačaju oprez i poduzmu mjere samozaštitnog ponašanja u cilju prevencije ove vrste kaznenih djela. Stoga savjetujemo da se u vrijeme odsutnosti zaključavaju ulazna vrata, zatvaraju prozori i balkonska vrata, a novac i dragocjenosti pohrane na sigurno mjesto (trezori). Pozivamo građane i turiste da vode računa o svojim osobnim stvarima kao što su torbe, novčanici, mobiteli, fotoaparati i drugo prilikom odlaska na plažu, razne ugostiteljske objekte, trgovine i mjesta na kojima se okuplja veći broj ljudi', stoji u priopćenju iz PU dubrovačko-neretvanske. 

 

Popularni Članci