SLUČAJ POKUŠAJA UBOJSTVA U GRUŽU 'Vikao je - propucat ću te, p*čka ti materina, začuo se pucanj'

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Ivona Butjer
Suđenje za pokušaj ubojstva ispred zgrade DTS-a u Gružu koji se, prema optužnici, dogodio u kolovozu 2017. godine nastavljeno je danas na Općinskom sudu u Dubrovniku. 

Okrivljenik u ovom slučaju je Đino Kljunak, dok je oštećenik Tomislav Radić. Danas su na Sudu ispitana dva svjedoka koji su se u tom trenutku našli na mjestu događaja. 

"To se dogodilo ispred VIP-a, vidio sam kako prekoputa dolazi stariji gospar i vidio sam da je izvadio pištolj. Davno je to bilo, dao sam izjavu iza koje stojim, ne sjećam se svih detalja," izjavio je prvi svjedok. 

Prema izjavi koju je dao, Kljunak je s revolverom došao do Radića, a dok su se hrvali, začuo se pucanj. 

"Došao sam do djevojke koja radi u VIP-a, a onda sam vidio poznanike u ugostiteljskom objektu u blizini pa sam ih pošao počastiti pićem. Stariji muškarac je potrčao do mlađeg vičući - propucat ću te, pička ti materina. Vidio sam da ima pištolj u ruci, to je bio revolver, čini mi se svjetlije boje. Mladić je u više navrata vikao - zovite policiju. Počeli su se hrvati, začuo se pucanj, a dvije osobe koje su dotrčale su ih razdvojile. Vidio sam kako je napadnutom progorena majica," kazao je svjedok u svom iskazu, na što je Kljunak prokomentirao kako je 'sve što je rekao neistina'. 

Drugi svjedok je također kazao kako se sve dogodilo davno i kako stoji iza svog iskaza te je on pročitan. 

"Bio sam ispred trgovine Yamamay gdje sam razgovarao s poznanikom, došao sam po suprugu. Vidio sam kako su se dvije osobe sukobile, nije mi se činilo kako je nešto strašno posrijedi. Jedan je viknuo - reketariš mi dijete! Vidio sam pištolj, bio sam šokiran, začuo se pucanj. Našli su se na tlu, ne znam kako je do toga došlo. Razdvojile su ih osobe koje su dotrčale. Oštećenik (op.a. Radić) je bio u šoku, došao je do ugostiteljskog objekta kako bi se oprao, vidio sam kako mu je progorena majica, ali se ne sjećam s koje strane. Druga osoba (op.a. Kljunak) je sjedala i čekala dolazak policije, netko je maknuo pištolj," kazao je drugi svjedok.  

Okršaj se dogodio 26. kolovoza 2017. godine, a prema tada provedenom kriminalističkom istraživanju uvvrđeno je kako je do sukoba došlo zbog novčanog dugovanja starijeg muškarca prema mlađem. Prema kriminalističkom istraživanju, Kljunak je upucao Radića plinskim pištoljem u predjelu prsnog koša, što Kljunak na sudu negira. 

Popularni Članci