KUĆE SU OBRANJENE Simović: Stanje je nešto bolje, ali i dalje ozbiljno

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Nikša Klečak
Požar otvorenog prostora na području Orašca – Gromače kod Zatona i dalje se aktivno gasi.

Prema riječima županijskog vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića kuće u mjestu Ljubač su obranjene.

- Stanje je bolje, ali još uvijek je aktivno. Situacija nije pod kontrolom, ali važno je da niti jedna kuća nije stradala, to smo zaustavili. Područje smo okružili cijevima i dodatno ćemo ga osigurati - kazao je Simović.

Na terenu je više od 60 vatrogasaca i četiri kanadera. Simović je istaknuo kako je zahtjevan drugi dio požara prema Orašcu i Zatonu.

- Tu se probijamo, na ovom području nam pomažu kanaderi, došli smo s vozilima i cilj nam je sanirati ga. Inače, požar je nezgodan jer je u pitanju gusta borova šuma zbog čega moramo biti na velikom oprezu. Cijelo vrijeme nam posao otežava jak vjetar koji je trenutno malo u padu, ali bojim se kako će se pojačati tijekom noći - dodao je Simović.

Najavio je kako neće biti povlačenja vatrogasaca s terena, ostat će cijelu noć prisutni.

Požar gase vatrogasci iz javnih vatrogasnih postrojbi Dubrovački vatrogasci i Dubrovačko primorje, Intervencijska vatrogasna postrojba Dubrovnik te sva dobrovoljna vatrogasna društva s područja, a uključio se i DVD Župa dubrovačka. Vatrogasci Konavala također su u pripremi.

Podsjetimo, JVP Dubrovački vatrogasci zaprimili u 12:28 sati dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Orašca – Gromače kod Zatona (Dubrovačkog) koji je zahvatio nisko raslinje i makiju na većoj površini.

 Požar poviše Zatona gase četiri kanadera i više od 60 vatrogasaca (FOTO/VIDEO)

Popularni Članci