SUSJEDI O SINOĆNJOJ PUCNJAVI U GRUŽU 'Sasvim su normalna obitelj, rade zajedno, iznimno su vrijedni...'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Nikša Klečak
Stravična obiteljska tragedija šokirala je Dubrovčane. Drago G. (37) iz vatrenog je oružja u srijedu navečer teško ranio svoje roditelje, 68-godišnju majku A. G. i 67-godišnjeg oca B. G.

– Gospođa je i dalje životno ugrožena, ima prostrijelnu ranu glave. Otac je stabilno, iako su i njegove ozljede teške. On ima ustrijelnu ranu torakalne kralježnice s oštećenjem leđne moždine – izjavio je Marijo Bekić, ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik na čijoj su Jedinici intenzivne njege nakon ranjavanja hospitalizirani supružnici o čemu je pisao i Dubrovački dnevnik. Kako doznajemo majka je u vrlo teškom stanju, a otac je oduzet.

Drama unutar četiri zida stana u obiteljskoj kući u Postranjskoj ulici u blizini Gruža događala se u srijedu navečer. Kulminiralo je u 23.05 sati kada je sin iz vatrenog oružja pucao u roditelje, nakon čega je pobjegao s mjesta događaja. Policiju su o pucnjavi obavijestili susjedi i nedugo nakon toga čitav kvart, kao i okolne ulice bili su puni policije. Uslijedila je opsežna potraga za osumnjičenim, blokirali su cijelo područje, provjeravali su vozila i kafiće. Draga G. pronašli su u 3 sata i 40 minuta. Skrivao se u obližnjem zapuštenom objektu, petstotinjak metara udaljenom od mjesta zločina, obiteljske kuće u kojoj je pucao u roditelje.

Odveden je na ispitivanje, a policajci su nastavili “češljati” područje u potrazi za oružjem kojim je počinjeno djelo. Nema službene potvrde, ali navodno je riječ o pištolju u vlasništvu teško ozlijeđenog oca. Policija čuva objekt u kojem je pronađen Drago G. i pretražuje njegovu okolicu. Pretražena je i kuća u kojoj su zajedno na istoj adresi živjeli počinitelj i njegove žrtve.  Večernji neslužbeno doznaje da ni tu nije pronađeno nikakvo oružje.

Susjedi ne mogu vjerovati što se dogodilo i nerado o tome govore. Većina tvrdi da obitelj slabo poznaje, a da ni pucnjavu nisu čuli. Nitko može naslutiti što je navelo Dragu G. da puca u vlastite roditelje.

– Sasvim su normalna obitelj, rade zajedno, iznimno su vrijedni, vlasnici su turističke agencije koju skupa vode. Ne znam da je ikada bilo nekih pravih problema s njima. Nisam mogla vjerovati kada sam čula. Tko zna što se s Dragom događalo? Trenutačno ne rade, turista nema i agencija je zatvorena. Inače, otac je bio narušena zdravlja, upravo se prije ovog strašnog događaja vratio iz dubrovačke bolnice – rekla nam je susjeda iz ulice.

Supružnici imaju još jednog sina koji također vodi turističku agenciju.

– Kriminalističko istraživanje je u tijeku i detalje događaja još uvijek ne možemo iznositi. Javnost će biti obaviještena kada bude završeno. Još uvijek prikupljamo dokaze i informacije – rekla je Davorka Bečić. Dodala je kako će u četvrtak u poslijepodnevnim satima osumnjičenik biti predan pritvorskom nadzorniku. Najvjerojatnije će biti kazneno prijavljen za dva teška ubojstva u pokušaju, ako oboje roditelja preživi.

Ni počinitelj ni žrtve nisu do sada kazneno prijavljivani. Policija nije nikada imala dojavu o nasilju unutar njihove obitelji.

– Bilo je lakših narušavanja reda i mira, i od sina i od oca, ali nikada nisu bili usmjereni jedan protiv drugoga. Obiteljskog nasilja nije bilo – rekla je Bečić.

Što se događalo u domu, što je prethodilo pucnjavi, rasvijetlit će istraga.

Sličan slučaj Tina Šunjerge

Sličan slučaj koji je užasnuo cijelu Hrvatsku dogodio se 25. 3. 2017. godine u Čisti Velikoj kada je 19-godišnji Tin Šunjerga pucnjevima iz pištolja ubio majku Silvanu (45) i oca Marina (46) Šunjergu. Usmrtio ih je iz bezobzirne osvete jer su mu, doznavši za njegovo problematično ponašanje i drogiranje, zabranili odlazak na tulum u Vodice.

Majku je ubio u automobilu, s leđa, za vrijeme dok je kraj nje sjedio njegov rođak, metkom u zatiljak. Ona je vozila, on je bio na stražnjem sjedištu. Potom je pješice otišao do obiteljske kuće u kojoj je ocu prvo vratio ključ od auta u kojem je ubio majku, a potom i u njega pucao s leđa. Istražiteljima je rekao kako je čekao da okrene glavu jer ga nije mogao gledati u oči. Otac je bio zaposlen u policiji.

Ubojstva je počinio očevim oružjem koje je uzeo provalivši u sef. Nakon što je likvidirao roditelje, Tin Šunjerga otišao je na tulum u Vodice koji su mu zabranili, a nakon toga se mahnito vozio po cijeloj Hrvatskoj. Policija ga je uhitila sutradan, upao je u zasjedu u Tisnom. 
Osuđen je na 40 godina zatvora, ali mu je Vrhovni sud kaznu smanjio na 35 godina. 

Popularni Članci