PREVARA MU NIJE USPJELA Lažno prodavao Mercedes u zamjenu za Iphone, pokupio mobitele, a auto nije dao

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Općinski sud u Dubrovniku donio je osuđujuću presudu po kojoj je D.H. kriv za dva kaznena djela, protiv imovine i prevaru. Prevario je oštećenoga da će mu prodati Mercedes u zamjenu za tri nova Iphone-a, mobitele je uzeo, ali automobil nije dao.

Općinski sud u Dubrovniku donio je osuđujuću presudu po kojoj je D.H. kriv da je u nakani stjecanja nepripadne imovinske koristi, oštećenom lažno predočio da će mu prodati svoj automobil, marke Mercedes, nakon što mu je oštećeni rekao da trenutno nema dovoljno novca za kupnju automobila.

Oštećeni mu je automobil trebao platiti na način da na svoje ime zasnuje tri pretplatnička ugovora s mobilnim operaterima i predati mu mobitele i podmirivati pretplatničke račune, iako je optuženi unaprijed odlučio da to neće napraviti, pa kada mu je oštećeni povjerovao i potpisao ugovore sa tri mobilna operatera i predao optuženom tri Iphone-a, D.H. mu nije predao automobil, niti je podmirivao račune, pa se i prestao javljati, oštetivši ga na taj način za iznos od skoro 32 tisuće kuna.

Počinio je dva kaznena djela - protiv imovine i prijevaru, zbog čega je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine. Izrečena mu je uvjetna osuda, tako da se izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od jedne godine prema optuženiku neće izvršiti ukoliko ne počini novo kazneno djelo u roku od pet godina.

Osim toga oštećenome mora vratiti sav novac za koji ga je prevarom oštetio.

Popularni Članci