PRESUDA ZA PROMETNU U KOJOJ JE POGINULA DUBROVKINJA IVANA OBAD Čolak osuđen na dvije godine zatvora!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL, Marko Lukunic/PIXSELL
Čolaku dvije godine zatvora, oslobođeni Opačak se rasplakao

Uoči 11. godišnjice smrti dubrovačke studentice Ivane Obad (20), koja je poginula u prometnoj nesreći kraj Bosiljeva kao suputnica u jurećem Ferrariju, na zagrebačkom Županijskom sudu u ponovljenom suđenju s nepravomoćnim presudama suočili su se automobilisti Marin Čolak (36) i Dalibor Opačak (43). Čolak je kao prvooptuženi osuđen na dvije godine zatvora te mora platiti 2.000 kuna sudskih troškova, a Opačak je oslobođen krivnje, donosi Jutarnji list. 

Na objavi presude bila su obojica optuženika, a oslobođeni Opačak se rasplakao nakon izricanja presude.

Nekad dobri prijatelji, u sudnici su se tijekom suđenja oslovljavali riječju "gospodine" te su negirali krivnju međusobno svaljujući odgovornost jedan na drugoga.

Za tužiteljstvo su, nakon provedenih dokaza i saslušanih svjedoka, obojica "svjesno vozila brzo i ludo prerađene automobile kao da su na utrci Formule 1 pritom vozeći protivno prometnim propisima i brzinom znatno većom od dozvoljene". Njihovi odvjetnici su, pak, u završnim govorima isticali da nije dokazano da je smrt djevojke uzročno posljedično povezana s načinom vožnje njih dvojice iako se Opačak u Nissanu 350D kretao 205 km/h a u trenutku nesreće 186,4 km/h, dok je Čolak papučicu svog Ferrarija stisnuo do 181,5 km/h pritom ne mareći za život suputnice.

Više pročitajte na Jutarnji.hr 

Popularni Članci