POTHVAT DUBROVAČKIH PIŠONJE I ŽUGE: DORH objavio kako je izgledalo otuđivanje Libertasovog autobusa

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Screenshot
Na stranicama DORH-a objavljeni su detalji događaja prilikom kojeg je 18-godišnjak u Župi dubrovačkoj otuđio Libertasov autobus, provozao ga te izazvao materijalnu štetu. Zbog svega navedenog mu je određen istražni zatvor. 

"U Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku je 6. rujna uz kaznenu prijavu priveden državljanin Republike Hrvatske (18) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio  kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 5. rujna oko 2,00 sata, na autobusnoj stanici u Srebrenom  došao do autobusa marke MAN u vlasništvu trgovačkog društva, i s još dvojicom hrvatskih državljana (19 i 17 godina) ušao u njega te ključem kojeg je pronašao u njemu stavio u pogon autobus i vozio ga u krug oko pomoćne zgrade hotela gdje je prolazeći ispred zgrade Općine oštetio betonske kugle na nogostupu. Osnovano se sumnja da je potom nastavio vožnju prema Kuparima gdje se polukružno okrenuo i počeo vraćati prema mjestu odakle je uzeo autobus, no prilikom skretanja s državne ceste D-8 prema Srebrenome, osnovano se sumnja da je udario u stup sa semaforom i srušio ga nastavljajući vožnju prema trgovačkom centru od kuda je ušao u Vukovarsku ulicu i ispred kbr. 44, prilikom skretanja u lijevo, izašao s kolnika te udario u parkirano vozilo marke WV Polo dubrovačkih registarskih oznaka. Osnovano se sumnja da je potom udario i srušio zid parkinga, kao i jednu palmu i čempres, a tijekom vožnje i udaraca je oštetio autobus kojim je upravljao.
Okrivljeniku je 6. rujna 2019. sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio istražni zatvor," stoji na stranicama DORH-a. 

Popularni Članci