POSVAĐALI SE OKO DUBROVČANINA? Slučaj nestalog Zagrepčanina raspetljao se na najgori mogući način

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Matija Habljak/PIXSELL
Slučaj nestalog Zagrepčanina Nikole B. (21) raspetljao se na najgori mogući način – ubojstvom

Očajni vapaj o nestanku 21-godišnjeg sina odaslala je njegova majka nakon što ga je 7. ožujka vidjela zadnji puta. Na sebi je imao narančastu i bordo majicu, maslinasto zelenu jaknu i crne hlače. Od kuće je izašao nakon što je pomogao majci pospremiti stan. Rekao joj je da ide s prijateljima, međutim, to druženje završilo je kaznenim djelom kojeg je on bio žrtva, piše Jutarnji.

Policija je nakon provedenog istraživanja otkrila da je 19-godišnji ubojica I.Š. zvani Šipka kobnog dana oko 17 sati u Zagrebu doputovao iz Osijeka. Otišao je na savski nasip kod naselja Prečko odakle je mobitelom nazvao Nikolu kako bi se susreli i raščistili stvari.

Njihovo prijateljstvo, otkrivaju upućeni, bilo je kratko, ali intenzivno. Susreli su se na nasipu te se spustili skroz do korita Save gdje su se žestoko posvađali zbog jednog Dubrovčanina s kojim su prijateljevali, nakon čega je 19-godišnji Šipka, pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, ubio mladića i potom njegovo tijelo bacio u rijeku.

Nakon svirepog zločina 19-godišnjak je sjeo u taksi te se odvezao na Glavni kolodvor odakle je vlakom otputovao nazad za Osijek, a kako je sutradan Nikolina majka alarmirala policiju, po baznim stanicama su pokušavali intenzivno ući mu u trag. Posljednji signal njegova mobitela zabilježen je uz savski nasip, a zadnji poziv koji je primio bio je od 19-godišnjaka.

I dok su ronioci intenzivno češljali rijeku Savu više kilometara nizvodno, kriminalisti su pokušavali složiti mozaik nestanka, a 19-godišnjak kojeg su ispitali, teško je pred njima mogao sakriti istinu.

- On je mene napao, ja sam se samo branio - ispričao je kriminalistima 19-godišnjak što je, iako još uvijek nema tijela nestalog Nikole, bilo dovoljno da ga se kazneno prijavi za teški zločin zbog kojeg mu prijeti višegodišnji zatvor.

- Policijski službenici su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za ubojstvo dvije godine starijeg prijatelja - priopćila je PU zagrebačka čiji djelatnici i dalje intenzivno pokušavaju locirati tijelo nestalog, navodno udavljenog, mladića.

Popularni Članci