POSTIZBORNA DRAMA NA KORČULI Načelnik Blata prijavio HDZ-ovca da mu je prijetio da će ga zapaliti, ovaj sve demantira - Ne daju mi da oplačem sina!

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Grgo Jelavic/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL
Prava drama odvijala se jučer u Blatu na Korčuli. Nezavisni Ante Šeparović, koji je pobijedio na lokalnim izborima i tako osvojio još jedan mandat načelnika Blata, prijavio je policiji HDZ-ovog Tonćija Bačića za prijetnje.  

Kako nam je rečeno od strane Šeparovićeve obitelji, Šeparović je protiv Bačića podnio kaznenu prijavu jer mu je jučer, nakon mise koja se održala povodom Tijelova, navodno prijetio kako će ga politi benzinom i zapaliti. Također, kazali su i kako je kod Šeparovića postojala bojazan kako Bačić posjeduje oružje, ali i kako ovo nije prvi put da se s prijetnjama susreće. Tvrde kako se to događalo i 2017. godine kad je Šeparović izašao iz stranke i odnio pobjedu na izborima. 

No, Bačić, s druge strane, sve demantira. 

„Održani su lokalni izbori i oni su slavili pobjedu. U toj ulici gdje su slavili, u krugu od 60 metara, bilo je šest sprovoda u godinu dana, a jedan od njih je bio moj sin od 34 godine kojega sam izgubio. Slavili su pobjedu, pjevali su, baukali, doveli motore meni ispod prozora, to je bila katastrofa. Ni ja ni žena još nismo ni oplakali našeg Marija, zatvorili smo se u kuću i to smo morali slušati. Vidio sam ga u četvrtak na misi, čestitao sam mu na pobjedi i rekao – tako to ide, pobjednici slave, gubitnici šute, ali jesi li mogao naći neko prikladnije mjesto za proslavu, a ne ovu ulicu u kojoj takva tuga vlada. Rekao sam mu da to nije u redu, a on je na to rekao – što ima veze. Da su se oni spontano okupili. Rekao sam mu da se srami, čiji je on načelnik, kakav je to čovjek koji se naslađuje tuđom tugom i nevoljom. A on meni u jednom momentu kaže – a što ti meni kažeš, polit benzinom i zapalit? Dvaput je to rekao. Što, koga zapaliti? Ja to nisam rekao. Bio sam miran cijelo vrijeme,“ izjavio je Bačić.

Dubrovački dnevnik je o ovom događaju poslao upit policiji kojeg će objaviti po zaprimanju. 

Popularni Članci