'MRŠ, NISTE DOBRODOŠLI' Huligani uništavali Mercedes beogradskih studenata dok su se kupali na Pasjači (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: , Ustupio vlasnik
Četvero mladih studenata koji su došli jučer popodne na kupanje na plažu Pasjača u Konavlima, s Mercedesom beogradskih registracijskih oznaka, ostali su šokirani i zgroženi kad su nakon kupanja na parkingu zatekli svoj automobil izgreban i oštećen. Na automobilu su također urezane dvije poruke. 'Oluja 1995 mrš' - glasi jedan natpis ispisan na automobilu, dok je drugi nešto jasniji i pismeniji - 'Niste dobrodošli.'

Svoju djevojku i još jedan par, dvoje prijatelja iste dobi, u Dubrovnik je s Mercedesom doveo Beograđanin, rođen 1992. godine. Prethodno su u Dubrovniku danima uživali u ljetovanju, plažama, ugostiteljskim objektima i klubovima. Nažalost, upravo zbog tog razdoblja u kojem su po Dubrovniku vidjeli mnoge beogradske tablice na automobilima i ljude koji ljetuju u Dubrovniku i tu troše novac, kao i svi drugi turisti, ohrabrili su se i pošli na kupanje na jednu od najljepših plaža na ovim prostorima. Kako su rekli, ohrabrilo ih je to što se slično huliganstvo nije dogodilo u Dubrovniku već dugo vremena. Nažalost, nepoznati počinitelj ili više njih pobrinuli su se da Dubrovnik, siguran i tolerantan turistički grad, opet puni stranice crne kronike nacionalnih medija.

'Policija radi na pronalasku počinitelja koji je tijekom popodnevnih sati jučer, 10. kolovoza, oštetio vozilo srpskih nacionalnih oznaka i na njemu urezao natpise neprimjerenog sadržaja. Radi se o vozilu marke Mercedes u vlasništvu 22-godišnjeg državljanina Srbije koje je  bilo parkirano na parkiralištu na predjelu Konavala.  O ovom događaju je obaviješteno nadležno Državno odvjetništvo u Dubrovniku,' potvrđeno je Dubrovačkom dnevniku iz policije. 

Mladim Beograđanima, u dobi od 22 godine, rođenima nakon rata, na čiji tijek ni na koji način nisu mogli utjecati, tako će u sjećanju na posjet Dubrovniku i Konavlima ostati i boravak u policiji kojoj su prijavili cijeli slučaj.  Kako neslužbeno doznajemo, dva mladića i dvije djevojke na samoj plaži nisu imali nikakvih neugodnosti, na plaži su uglavnom bile obitelji s djecom, ali je bilo i potencijalnih sumnjivih osoba, o čemu nije moguće u ovom trenutku detaljnije pisati. 

Konavle su tijekom Domovinskog rata bila okupirane, ljudi su zbog velikosrpske politike ostali bez svojih kuća, imovine i što je najgore članova svojih obitelji, pa se može razumjeti ogorčenje, ali ne i opravdati ovakvi postupci koji nikome ne mogu ništa dobro donijeti u budućnosti.

Popularni Članci