Policija zaustavila 39-godišnjaka dok je vozio pod zabranom pa mu još pronašli i drogu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Policijski službenici Policijske postaje Korčula su u jutarnjim satima jučer, 29. siječnja, u Ulici Zagradac, zaustavili 39-godišnjaka prilikom upravljanja osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka.

Prometnom kontrolom je utvrđeno kako spomenuti vozač vozilom upravlja iako mu je pravomoćnom sudskom presudom Općinskog suda u Dubrovniku izrečena sigurnosna mjera – zabranja upravljanja svim kategorijama vozila u trajanju od 3.10.2022. do 3.10.2023. g.

Tijekom promete kontrole 39-godišnjak je odbio ponuđeno testiranje na prisutnost droge u organizmu, a također je utvrđeno kako kod sebe ima manju količinu MDMA, marihuane i speeda koja droga se nalazila u manjim pakiranjima namijenjena daljoj preprodaji.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neizvršavanja sudske odluke i kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet droga policija je 39-godišnjaka kazneno prijavila nadležnom državnom odvjetništvu te ga je prekršajno sankcionirala zbpg odbijanja testiranja na droge sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Popularni Članci