test

POLICIJA U AKCIJI Evo zbog čega su sve kažnjivani vozači na dubrovačkim prometnicama

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović/DD
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 13 prometnih nesreća s ozljeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže, a 16 ih je lakše ozljeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je osam prometnih nesreća. 

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 417 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 188 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 55 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 9 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 11 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje. 

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 39 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 28 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja - istaknuli su iz policije.

Popularni Članci