PAPRENO SU KAŽNJENI Mladići sa snimki pronađeni, jedan driftao pa se zabio u brdo, drugi jurio Brgatom

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: screenshot TikTok
Policija je identificirala vozača koji je driftao na dionici ceste od Mosta do Osojnika i zabio se u brdo. Provedeno je krim istraživanje i 20-godišnji mladić je kažnjen zbog počinjenja niza prometnih prekršaja. Osim njega, kažnjen je i 19-godišnjak koji je jurcao Brgatom. 

Podsjetimo, u subotu je na e-adresu Dubrovačkog dnevnika pristigao mail revoltiranog građanina, koji je upozorio na opetovanu opasnu vožnju ovom dionicom, a uz to je priložio i videozapis objavljen na platformi TikTok na kojemu je vidljivo driftanje automobila koji se u konačnici zabija u rubnjak i u brdo pored ceste. 

Osim toga, isti korisnik objavio je i videozapis vožnje Brgatom, a sat u automobilu je pokazivao brzinu duplo veću od ograničenja. 

Nakon objave Dubrovačkog dnevnika, oba su videozapisa s TikTok-a uklonjena, ali ih je naš čitatelj već ranije poslao dubrovačkoj policiji. Pitali smo dubrovačke 'plavce' što su nakon prijave poduzeli i hoće li vozač/i biti kažnjen. U nastavku prenosimo njihov odgovor u cijelosti:

"U nedjelju, 14. svibnja 2023. godine Postaja prometne policije Dubrovnik zaprimila je  dojavu u kojoj je dostavljen video zapis o divljanju s osobnim vozilom na dionici ceste od Mosta dr. Franje Tuđmana prema mjestu Osojnik. Odmah nakon zaprimljene dojave, policijski službenici su proveli kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno kako je spomenutim vozilom upravljao 20-godišnjak koji je počinio niz prometnih prekršaja, konkretno: vozilom je upravljao bez položenog vozačkog ispita, tijekom vožnje vozilom je postizao gornju granicu dopuštenog okretaja motora zbog čega je dolazilo do proklizavanja kotača, a u vožnji se nije kretao sredinom obilježene prometne trake.

Zbog počinjenih prometnih prekršaja protiv vozača je podnesen prekršajni nalog s prijedlogom novčane kazne u iznosu od 1580 eura, troškovima prekršajnog postupka 66,36 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Nadalje, navedena policijska postaja je 16. i 22. svibnja 2023. godine  zaprimila još dvije dojave koje su se također odnosile na prebrzu vožnju na dionici ceste od mjesta Šumet do mjesta Gornji Brgat.

Postupajući po navedenim dojavama policija je identificirala 19-godišnjeg vozača, ali u konkretnom slučaju vozač nije prekršajno sankcioniran budući nepropisna brzina nije utvrđena mjernim uređajima od strane policije.

Međutim, pojačanim nadzorom navedenih prometnih dionica, policija je naknadno zatekla spomenutog 19-godišnjaka kako upravlja osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka za vrijeme dok mu je poništena vozačka dozvola, bez korištenja sigurnosnog pojasa, a tijekom prometne kontrole odbio se testirati na opojne droge zbog čega je uhićen i priveden na Općinski sud u Dubrovniku, gdje mu je od strane suda određeno zadržavanje u trajanju od 4 dana.

Osim navedenog, vozaču je oduzeto osobno vozilo kojim je upravljao, dok će protiv vlasnika vozila biti izdan obavezni prekršajni nalog zbog davanje na upravljanje osobnog vozila osobi koja nema pravo upravljati vozilom".

Popularni Članci