'PADALI' KAO VESELI Amerikanke sa sobom nosile kolačiće od hašiša, Konavljanin i Metkovac zatečeni u zalijevanju konoplje

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: PU DN
U proteklih tjedan dana na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske 17 osoba  zatečeno je u posjedu manje količine marihuane, hašiša, MDMA, kokaina, ecstasya i indijske konoplje, stoji u priopćenju Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. 

Radi se o 6 hrvatskih i 11 stranih državljana kod kojih je droga pronađena prilikom ulazne, odnosno izlazne granične kontrole na graničnim prijelazima i na području Metkovića, Ploča, Konavala, Orebića i Stona. 

Pronađena droga je uz potvrdu oduzeta, a svi hrvatski i strani državljani su prekršajno ili kazneno sankcionirani.

Izdvajamo nekoliko slučajeva:

  • U subotu, 11. srpnja, prilikom granične kontrole na MCGP Klek kod 23-godišnje državljanke SAD-a pronađeni su kolačići s hašišom tzv. „cake spase“, ukupne težine 78 grama. Pronađena droga je uz potvrdu oduzeta, a strana državljanka prekršajno sankcionirana temeljem Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. 

  • Policijski službenici Postaje granične policije Gruda su u subotu, 11. srpnja, temeljem prethodno prikupljenih operativnih informacija, u mjestu Palje Brdo u Konavlima proveli zasjedu tijekom koje su zatekli 37-godišnjaka  u zalijevanju i obrađivanju indijske konoplje koja je bila zasađena na dvije lokacije. Pronađeno je ukupno 18 stabljiki koje su uz potvrdu oduzete, dok je pretragom obiteljske kuće 37-godišnjaka pronađena drobilica s tragovima marihuane. 

  • U drugoj zasjedi koju su 8. srpnja u mjestu Dragovija u Metkoviću proveli policijski službenici Postaje granične policije Metković zatečen je 32-godišnjak u obrađivanju indijske konoplje koja je također bila posađena na dvije odvojene parcele. Pronađeno je ukupno 106 zasađenih i 31 sasušena biljka indijske konoplje koje su uz potvrdu oduzete, a pretragom osobnog vozila osumnjičenog pronađena je manja količina marihuane. 

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama policija protiv osumnjičenih podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku i Metkoviću. 

Popularni Članci