'

ŠVERC U LUKSUZNOM BMW-U Ovo su tablete koje su supružnici s Kosova pokušali prenijeti preko Karasovića (FOTO)

Autor: Ahmet Kalajdžić Autori fotografija: carinska uprava
Supružnicima s Kosova koji su krenuli na privremeni rad u Njemačku, u luksuznom BMW-u na GP Karasovići, je pronađenoukupno 63.665 komada tableta. Naime, oni su krenuli na privremeni rad u SR Njemačku, a pri pokušaju ulaska u Republiku Hrvatsku, službenici Carinske uprave i Granične policije na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu obavili su i kontrolu njihova luksuznog osobnog vozila, u sklopu provedbe pojačanih mjera nadzora.

Tijekom pregleda, u podvožju luksuznog vozila uočena je, ispod zaštitne plastike, crna materija koja izvorno nije dio tog vozila, da bi se detaljnijim pregledom utvrdilo da se između šasije i motora nalazi skrivena crna PVC-vrećica. Ona je bila ispunjena većom količinom blister-pakiranja tableta koje sadrže tvari koje se, inače, nalaze na posebnom Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga.

Kontrola je obavljena sofisticiranom opremom iz programa Hercule III kojim se financira nabavka opreme državama članicama Europske unije za borbu protiv krijumčarenja i prekogranične nezakonite trgovine kako bi se zaštitili financijski interesi i očuvala sigurnost tržišta Europske unije.

Potom je temeljem ishođenog naloga dubrovačkog Županijskog suda pretraga vozila obavljena u suradnji sa službenicima Kriminalističke policije PU dubrovačko-neretvanske te je u području prostora pogonskog motora kao i u šupljinama unutar prednjeg i stražnjeg branika,  blatobrana i u podvozju vozila (koje je bilo prekriveno zaštitnom plastičnom oplatom) pronađeno ukupno 63.665 komada tableta.

Nakon provedene krim-obrade privedeni su dežurnom državnom odvjetniku, na prijedlog kojeg im je sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio istražni zatvor u trajanju do 30 dana, s mogućnošću da se produlji do ukupno pola godine. Dobili su i mogućnost obrane sa slobode uz uvjet da svaki od supružnika u Državni proračun uplati jamčevinu u iznosu od po 15 tisuća eura. Kako smo neslužbeno doznali, kosovski su državljani kao svog branitelja izabrali jednog odvjetnika iz Pule.

Popularni Članci