ODREĐEN ISTRAŽNI ZATVOR Osumnjičeni za ubojstvo oca branio se šutnjom, može dobiti do 40 godina zatvora

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović/DD
Danas je pred dežurnog suca istrage doveden Dinko Zeko, 40-godišnjak osumnjičen kako je jučer na Kantafigu u obiteljskoj kući usmrtio svog oca (83).

Glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku, Pero Miloglav za Dubrovački dnevnik potvrdio je kako je dežurni sudac istrage osumnjičenom odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana. 

"Zakonske osnove za određivanje istražnog zatvora u trajanju od mjesec dana su, kao prva odrednica opasnost od bijega jer je osumnjičeni ujedno i državljanin Bosne i Hercegovine, a drugo je opasnost od ponavljanja kaznenog djela", izjavio je Miloglav. 

Može dobiti do 40 godina zatvora 

"Na teret mu se stavlja teško ubojstvo, obzirom da se radi o ubojstvu bliske osobe starije dobi i nepokretne, odnosno njegovog oca. Za to kazneno djelo zapriječena je kazna zatvora u najmanjem trajanju od 10 godina, do dugotrajnog zatvora odnosno 40 godina", kazao je Miloglav i dodao kako se osumnjičeni u policiji i pred Županijskim državnim odvjetnikom branio šutnjom.  

S više hitaca u vrat i glavu usmrtio oca

Velika obiteljska tragedija dogodila se jučer na Kantafigu. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, utvrđena je osnovana sumnja kako je Zeko počinio teško ubojstvo na štetu svoga oca.

Na mjestu događaja obavljen je očevid kojim je rukovodio županijski državni odvjetnik, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni jučer, 7. travnja, u poslijepodnevnim satima, u obiteljskoj kući na predjelu Kantafiga u Dubrovniku, s više hitaca u vrat i glavu iz vatrenog oružja usmrtio teško pokretnog 83-godišnjaka.

Sam nazvao policiju

Nakon počinjenog ubojstva muškarac je policiji dojavio događaj i pješice napustio obiteljsku kuću te je vrlo ubrzo u blizini kuće pronađen, uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Vatreno oružje kojim je počinjeno ubojstvo pronađeno je ispred obiteljske kuće.

Otac i sin nisu imali težih razmirica

Neslužbeno doznajemo i kako otac i sin nisu imali nekih težih razmirica, ili one nisu bile poznate. Osumnjičenog za ubojstvo se dovodi u vezu s narkoticima, no doznajemo kako se nije radilo o nekim teškim ni posebno značajnim djelima koja bi mogla uputiti na ovakvu tragediju.

Najavio zločin?

Nekoliko sugrađana tvrdi kako su ga u posljednje vrijeme viđali u zabrinjavajućim stanjima.

Tako je jedan od sugrađana na društvenom mrežama komentirao kako je s lovačkom nekoliko dana prije ubojstva hodao po gradu. Također, jedan sugrađanin nam javlja kako je u jednom lokalnom kafiću ujutro, na sam dan počinjenja zločina, govorio kako će ubiti oca. No, vrijedi spomenuti kako se ovdje radi o navodima građana i njihovim iskustvima koja nisu službeno potvrđena.

Popularni Članci