OD SLIJETANJA U PROVALIJU DO SLUČAJA RAZBOJNIŠTVA Podignuta optužnica protiv Luke Pušića zbog teške prometne nesreće na magistrali

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović/DD
Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku podiglo je optužnicu protiv Luke Pušića (31) kojega se tereti kako je 28. lipnja 2021. godine skrivio prometnu nesreću na magistrali u kojoj je teško ozlijeđena jedna osoba. 

Njega se tereti kako je oko 14:35 sati, na državnoj cesti D-8, u blizini mjesta Bosanka, upravljao osobnim vozilom, krećući se iz smjera zapada u smjeru istoka te kako je pretjecao kolonu preko pune uzdužne crte. Kako stoji u optužnici, stavlja mu se na teret kako je to napravio bez da se uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Uslijed toga je vozilo kojim je upravljao udarilo u drugo vozilo kojim je upravljao D.M., koji je također nedozvoljeno pretjecao vozila ispred sebe. Oba vozila su završila u provaliji, a D.M. je zadobio teške tjelesne ozljede. Inače, Luka Pušić je vozilom upravljao dok mu je bila ukinuta i oduzeta hrvatska vozačka dozvola. 

Pušić je zapravo recidivist prometnih prekršaja kojem je vozačka dozvola bila ukinuta zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova. Dubrovački dnevnik je lani, kad se prometna nesreća dogodila, objavio priopćenje Policijske uprave dubrovačko-neretvanske o nesreći, jednako kao i ostali mediji. Zbog toga je Pušić uputio prijetnje jednom novinaru osobno, ali i cijeloj redakciji Dubrovačkog dnevnika.

„Nemojte mi se praviti mangupi ovako, nema šanse da vas ne sretnem po gradu, a posebno tebe pa ću onda vidjeti hoćeš li mi se praviti mangup ili ne,“ prijetnja je koju je Pušić uputio putem WhatsAppa jednom od novinara Dubrovačkog dnevnika, uz zastrašivanje kako je 'unajmio jednog od boljih odvjetnika' i vrijeđanje o tome kako su novinari Dubrovačkog dnevnika 'jaki iza tipkovnice' i kako 'nemaju pojma o svom poslu'.

Kako smo tada pisali, Pušiću je hrvatska vozačka dozvola ukinuta odlukom Suda, baš kao što je tada priopćeno iz policije. Zanimljivo je i to kako je Pušić nedugo nakon toga uzeo crnogorsko državljanstvo te kako je nakon toga u Crnoj Gori ishodovao međunarodnu vozačku dozvolu, bez obzira na odluku hrvatskog suda o njenom poništenju. Tako je Pušić zloupotrijebio zakon, ignorirao odluku Suda koji mu je ukinuo vozačku dozvolu, promijenio državljanstvo pa ishodovao novu u Crnoj Gori. 

Prometni prekršaji i prijetnje nisu jedina kaznena djela kojima je Pušić očito sklon. Naime, on je jedno od imena koje se dovode u vezu s planiranjem razbojništva u glavnoj poslovnici Hrvatske pošte u Dubrovniku 2015. godine koju je razotkrila dubrovačka policija u akciji 'Bonita'.

Širu dubrovačku, pa i hrvatsku javnost, tad je šokirala objava kako je policija spriječila planiranu oružanu pljačku pošte u Gružu za koju je nekoliko osoba okrivljeno kako su je pokušali opljačkati, među kojima jedan policajac, ali i jedan djelatnik Hrvatske pošte. U optužnici među izvršiteljima se spominje i ime Luke Pušića kao dijela skupine koja je okrivljena za pokušaj oružane pljačke šest milijuna kuna mirovina iz pošte. 

Popularni Članci