Od posljedica prometne nesreće preminuo Rajko Dujmić

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivona Butjer Mratinović
Od posljedica prometne nesreće u kojoj je zadobio teške ozljede glave, danas je u Rijeci u 66-oj godini preminuo hvatski skladatelj i glazbenik Rajko Dujmić, dozanje se od izvora bliskih obitelji.

Rođen je kao sin jedinac u Zagrebu, 7. kolovoza 1954. godine. Iako mu je majka Austrijanka Karlotta bila domaćica, a otac Stjepan pomorski kapetan, od malih nogu zanimala ga je glazba. Kad je imao samo godinu dana imao je žulj na usnici od usne harmonike. Bio mu je to najdraži dar za prvi rođendan. 

-Od najranije mladosti moj jedini način komuniciranja s ljudima bio je zvuk, a tako je ostalo do danas - kazao je u jednom intervjuu. Kao dijete imao je nadimak Lima.  Prvu je pjesmu "Smij se" napisao sa samo 13 godina. Prvi bend osnovao je u šestom osnovne, a u toj je postavio bio i Borislav Škegro.

Prvi novac zaradio je s 13 godina  kad ga je Pero Moskaljov  pustio da ga zamijeni na klaviru u Intim baru u Dugom Selu. Išao je u srednju muzičku a istovremeno se doškolovao u samostanu u Frankopanskoj ulici. Na Kaptolu je slušao predavanja o gregorijanskom koralu, harmoniju i melodiju kod časne Imakulate, piše Večernji list.

Njegovim dolaskom Novi fosili postaju najpopularnija grupa u Jugoslaviji.  Neke od njihovih pjesama postale su hitovi za sva vremena: "Da te ne volim", "Reci mi tiho, tiho", "Saša", "Šuti moj dječače plavi", "Sanja", "Plava košulja". 

Popularni Članci