NOVI NESLAVNI REKORD Po Korčuli vozio s gotovo dva promila u krvi, trijeznio se u postaji

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je sedam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe teže i četiri lakše ozlijeđene, dok su s materijalnom štetom zabilježene dvije prometne nesreće

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 747 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 312 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 159 mjere su poduzete prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 20 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 26 osoba.
- Od ostalih prekršaja iz policije izdvajaju 61 mjeru poduzetu zbog nepropisnog pretjecanja i 31 mjeru poduzetu zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je na Korčuli

Najveća koncentracija alkohola od 1,84 g/kg izmjerena je 53-godišnjaku koji je u nedjelju, 28. svibnja, u ranim jutarnjim satima zaustavljen u Lumbardi prilikom redovne kontrole prometa.
Vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 1.300 eura i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije, stoji u tjednom izvješću Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. 
 

Popularni Članci