Napadaču iz Kaštela ovo nije prvi put, sinoć je pucao pa napao ljude sjekirom, a prije 21 godinu izbo mladića

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Sinoć je oko 19:30 u Kaštel Štafiliću došlo do sukoba u kojem su nastradala dva muškarca. Iz PU splitsko-dalmatinske javljaju da je jedan ranjen hicima iz vatrenog oružja, a drugi oštro-tupim predmetom. U pitanju je sjekira. Obojica su prebačena u splitsku bolnicu.

Policija je uhitila počinitelja. Kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih činjenica i rasvjetljavanja okolnosti događaja je u tijeku, kažu iz policije.

Društvenim mrežama širi se uznemirujuća snimka

Društvenim mrežama širi se uznemirujuća snimka napada. Na snimci se vidi ranjeni HGSS-ovac koji sjedi na podu dok mu jedan muškarac pokušava pomoći, a drugi zove policiju. U tom trenutku do njih dotrčava napadač s dvije sjekire u rukama te udara muškarca koji je pomagao HGSS-ovcu sjekirom u glavu i viče: "Šta je, pi*ko" i "Ubit ću te jednog dana".

Potom u pomoć dotrčavaju još dva muškarca koji pokušavaju obuzdati napadača. Ruše ga na tlo. Cijelo vrijeme se čuju vriskovi i jauci. Propucani muškarac pada na tlo dok muškarac koji je napadnut sjekirom i dalje stoji na nogama. Napadač ostaje ležati okružen ljudima koji su ga svladali.

Iz vatrenog oružja ranjen član HGSS-a

Dalmatinski portal piše da je do sukoba navodno došlo zbog parkiranja te da je s ustrijelnim ranama trbuha i natkoljenice u splitsku bolnicu iz Kaštela prebačen Kruno B., dugogodišnji član Hrvatske gorske službe spašavanja.

"Cijeli dan je proveo na dežurstvu na Malački, vratio se kući i onda je došlo do tog sukoba na parkingu. Ne znam detalje, sada policija istražuje slučaj. Kruno je prebačen u bolnicu, tamo su i naši liječnici, sada ću i ja put KBC-a da vidim kako je", kazao je Branimir Jukić, pročelnik HGSS-a u Splitu, javlja Index.

U KBC-u Split potvrdili su da su zaprimljene dvije osobe. Kako navode u splitskoj bolnici, 46-godišnjak je zadobio tri prostrijelne rane u području abdomena, lijeve natkoljenice i desne nadlaktice. Muškarac je hitno operiran. Drugi muškarac zaprimljen u bolnicu ima ranu na glavi. 

Automobil izrešetan

Fotografije očevida prikazuju forenzičare koji označavaju rupe na automobilu, što bi moglo značiti da je napadač pucao dok je HGSS-ovac još uvijek bio u autu.

Napadač je i prije 21 godinu bio priveden jer je nožem u leđa i trbuh ubo 18-godišnjaka, piše Dalmatinski portal. Djelo je priznao te je pušten nakon ispitivanja. Tvrdio je tada da ga je uzrujalo što je mladić mokrio po zidu njegove kuće. U pretrazi stana pronašli su mu pušku M-48, punjenje za ručni bacač i tromblonsku minu.

Popularni Članci