NAKON PISANJA DD-A Obustavljeni radovi na zgradi u Solinskoj koja bi uništila obiteljima jedini ulaz u kuću

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: DD
Odlukom Općinskog suda u Dubrovniku, a nakon pisanja Dubrovačkog dnevnika, obustavljeni su radovi na izgradnji stambeno-poslovne zgrade u Solinskoj ulici do okončanja parničnog postupka. Naime, projektom je predviđeno i rušenje jedinog pristupa koji dio stanara ima svojoj kući. U prijevodu, tri obitelji tako ne bi mogle ući u svoju kuću, za što, naglašavaju, imaju potrebne dozvole. 

"Mi na drugi način ne možemo ući u svoje kuće, nema drugog puta. Taj pristup koristimo temeljem Ugovora o zasnivanju prava služnosti. Investitor je 2016. godine dobio građevinsku dozvolu, a ona je 2019. godine produljena bez da se to naše pravo služnosti koje imamo za jedini pristup svojoj kući uopće uzeto u obzir. Dakle, po ovom projektu mi uopće nećemo moći ući u kuću jer taj prostor neće postojati, ispod ide garaža i diže se iznad sadašnjeg djela koji koristimo za pristup kući na metar i 30, a skalina, koje sada koristimo za ući u kuću, uopće nema," kazao je nedavno jedan od stanara ulice za Dubrovački dnevnik

Podsjetimo, Dubrovački dnevnik prvi je pisao o novoj zgradi koja bi trebala niknuti u Solinskoj ulici, a investitor projekta je tvrtka Rivijera Dubrovnik iz Sesveta. Vlasnik tvrtke je Krešimir Karačić, a direktor je Robert Postaj koji je hrvatskoj javnosti najpoznatiji kao protukandidat Božu Petrovu na izborima za predsjednika MOST-a koji su se održali 2017. godine. Postaj je izgubio od Petrova, a inače se bavi raznim savjetodavnim i projektantskim uslugama. 

Popularni Članci