NA MLADIMA SVIJET OSTAJE Dvojica maloljetnika u Mokošici ukrali laptop i alat, provalili i u butigu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Dubrovnik dvojica 17- godišnjaka iz Mokošice osumnjičena su da su počinila više kaznenih djela teških krađa.  

Naime, utvrđeno je kako su tijekom noći 7/8. veljače, na gradilištu u Novoj Mokošici, provalili u metalni kontejner u vlasništvu izvođača radova, te iz istog otuđili prijenosno računalo i jednu brusilicu. 

Potom su iz garažnog prostora jedne od zgrada u izgradnji otuđili dvije bušilice, 4 baterije i punjač, kao i kutiju s priručnim alatom. 

Krađom računala i alata pričinjena je materijalna šteta od oko 10 tisuća kuna.

Također je utvrđeno kako su osumnjičeni iste noći, preskočivši zid, ušli u skladište jednog trgovačkog društva na području Komolca odakle su otuđili manji dio inventara. 

Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku jučer, 12. veljače, pretraženi su stanovi u Novoj Mokošici koje koriste 17-godišnjaci kojom prilikom je pronađen dio otuđenih predmeta koji je vraćen vlasnicima.  

Protiv osumnjičenih su, zbog sumnje da su počinili kaznena djela teških krađa, dostavljene odgovarajuće prijave Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Dubrovniku. 

Popularni Članci