Mještani šokirani tragedijom: Cijela situacija me čudi jer su bili prijatelji

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
Strašna tragedija zavila je u crno danas Kostanjevec Riječki, ali i cijelu općinu Gornja Rijeka gdje je noćas preminuo 16-godišnjak nakon što ga je njegov godinu dana stariji prijatelj udario u prsa. Tinejdžer se srušio na tlo, odmah je pozvana Hitna pomoć, no nije mu bilo spasa. 

Do tragedije je došlo nakon što su se dvojica mladića, inače dobrih prijatelja, na igralištu ispred objekta u kojem su slavili rođendan jedne 18-godišnjakinje porječkali. Došlo je do naguravanja nakon čega je 17-godišnjak udario 16-godišnjaka, ovaj se srušio na tlo te preminuo. Mještani su šokirani tragedijom. 

- Bio je super dečko, drag, miran i pristojan. Poznavala sam obojicu, nerijetko sam ih viđala zajedno na biciklu i kod nas su dolazili u dućan. Bili su prijatelji. Što se dogodilo, ne znam, nitko nam ne govori. Tužno je to i dalje ne mogu vjerovati što se dogodilo u našem malom mjestu. Cijela situacija me jako čudi baš zato jer su bili prijatelji - ispričala je djelatnica lokalnog dućana za Večernji list. 

Dvojica mladića zajedno su išla u školu u Varaždinu. Preminuli mladić bio je član DVD Sudovec u kojem su isto šokirani smrću svoga člana. 

- Nažalost tragedija se dogodila. Poznavao ga jesam, bio je član DVD-a od malih nogu, natjecao se uvijek u dječjim ekipama, mladeži. Počeo je prošle godine za A ekipe vježbati i natjecati se. Bio je super, odličan, za pomoći, za bilo što - ispričao je jedan lokalni vatrogasac. Uhićeni mladić je inače iz susjednog sela. 

- Nismo još bili kao društvo kod obitelji, popodne ćemo imati mi svoj sastanak, moramo pomoći obitelji, vidjeti što im treba za ispraćaj - dodao je vatrogasac.

Vlasnik lokala u kojem je društvo slavilo rođendan rekao je za Večernji kako je njegova kćer bila dobra prijateljica s preminulim 16-godišnjakom. 

- Svi su potreseni, djeca su u šoku. Njih dvojica su dolazili u kafić zajedno, igrali su biljar, nikad nikakvih problema nije bilo - ispričao je vlasnik kafića Joker. 

Podsjetimo, u nedjelju oko 1.23 sati policija je postupala po dojavi Hitne medicinske pomoći Križevci da pružaju liječničku pomoć 16-godišnjaku u ugostiteljskom objektu u Kostanjevcu Riječkom. Mladić je nakon pružene liječničke pomoći naknadno umro, izvijestila je policija, navodeći da je uhitila jednu osobu te kriminalistički istražuje okolnosti događaja. Uhićen je 17-godišnjak, prijatelj preminulog mladića. 

Popularni Članci