Mario Orlandini spasio je putnike s 'Kače', a izvadio je tijelo kapetana, čovjeka kojega je poznavao 20 godina

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Izletnički brod 'Kača' prevrnuo se danas popodne pored Mljeta, skiper se utopio, a ostali su putnici spašeni.  

Razgovarali smo s Mariom Orlandinijem, čovjekom koji je odgovoran za spašavanje devetero ljudi, od kojih je jedno dijete. 

Umornog glasa potvrđuje nam kako je spasio sve putnike s izletničkog broda, nažalost, ne i kapetana. 

"Spasio sam putnike, a izvadio tijelo kapetana, čovjeka kojeg sam poznavao 20 godina", govori nam Orlandini koji je još uvijek na moru jer je došao locirati ostatke razbijenog broda. 

Iako okolnosti nesreće tek trebaju biti razjašnjene očevidom, govori nam kako je uslijed velikih valova, jedan val nezgodno zahvatio brod koji se onda prevrnuo pored otočića Glavat, u neposrednoj blizini Mljeta, ispred uvale Pomena. 

"Sreća je da smo spasili njih devetero, od kojih jedno malo dijete od pet godina. Ljudi su u šoku, ali živi... Nažalost, kapetan se nije spasio", govori Orlandini. 

Policija i Lučka kapetanija od njega su uzeli izjave o nesreći i spašavanju, a izdat će se i oglas za pomorce kako bi bili obaviješteni o plutajućim predmetima u Mljetskom kanalu. 

Kako je već ranije za Dubrovački dnevnik potvrdio glasnogovornik Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, David Radas, došlo je do potonuća izletničkog broda. 

U BLIZINI MLJETA Prevrnuo se izletnički brod, jedna osoba se utopila

Popularni Članci