test

LICE S TJERALICE Doznajemo tko su osumnjičenici u slučaju oružane pljačke u Zračnoj luci Dubrovnik

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Antun Katušić i njegov sin Antonio čine dvojac osumnjičen za slučaj razbojništva koji se dogodio prije tri dana u Zračnoj luci Dubrovnik, neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik. 

Navedene muške osobe su, nakon što su danas odrađeni obavještajni razgovori u policiji, i uhićene, a Dubrovački dnevnik prvi je pisao kako je riječ o ocu i sinu s područja Konavala.

Antun Katušić iz Gabrila otprije je poznat policiji. Tako se našao na tjeralici nakon što je u travnju 2006. godine prouzročio prometnu nesreću kod Čapljine u kojoj je poginulo pet osoba, među kojima i dva policajca – pripadnika interventne policije Damir Žderić i Marin Salacan. Iako je bio tada i sam teže ozlijeđen, pobjegao s odjela kirurgije mostarske bolnice stoga je za njim tada organizirana potjera. On se za to vrijeme vratio u Konavle i, kako su tada govorili mještani, radio kao taksist.

Predmetom policijskih istraga bio je i godinu ranije, kao jedan od glavnih osumnjičenih za krijumčarenje auta na dubrovačkom području. Iz policije su tada izvijestili kako je utvrđeno kako je 19 hrvatskih državljana, uglavnom s dubrovačkog područja, nabavom ukradenih vozila iz Hrvatske i inozemstva, navodno BiH, te krivotvorenjem dokumentacije za njihovu daljnju prodaju počinilo štetu od 3,5 milijuna kuna. Nakon krivotvorenja dokumenata, automobili su prodavani trećim osobama, a neki su zadržavani i u vlasništvu nekih od osumnjičenika. U medijima se tada spekuliralo kako vrijednost ukradenih vozila iznosi oko 400 tisuća eura.

Katušić je policiji poznat i po tome što je 2007. godine skuterom nasrnuo na policajca. Prema tadašnjim pisanjima medija, Katušić je na skuteru zaustavljen u uvali Tiha zbog prometnog prekršaja, nakon čega je policajcu odbio predati dokumente te je počeo vikati na njega, a sve je kulminiralo kad mu je motorom prešao preko noge te ga odgurnuo rukama i nastavio voziti. Osim toga, pretresom kuće i turističke agencije u Cavtatu tada mu je pronađena manja količina marihuane.

Ovaj Konavljanin uhićen je i 2008. godine pod sumnjom za gospodarski kriminal tj. kako je u razdoblju od 2004. do 2007. godine kao odgovorna osoba u poduzeću Kruna utajio porez, zlorabio ovlasti u gospodarskom poslovanju i krivotvorio službene isprave.

U kuloarima se spominje kako je Katušić u dugovima, a državi duguje nešto više od 123 tisuće poreznog duga. O kakvim se još tu dugovima radi još uvijek nije poznato.

Podsjetimo, oružana pljačka na aerodromu dogodila se prije tri dana kada su zaštitare Zračne luke Dubrovnik koji su prenosili novac presrela dvojica na motociklu, uzeli novac uz prijetnju vatrenim oružjem, a nakon krađe su se udaljili. Dubrovački dnevnik tada je prvi pisao kako se radi o novcu iz aerodromskog Duty free shopa. Također, doznali smo kako je ukradeno oko 100 tisuća eura u gotovini.

Dva zaštitara su napadnuta dok su iznosila novac iz automobila u upravnu zgradu. Također, nagađa se da su ih pljačkaši presreli na dostavnom skuteru Mezzanave, koji je ispred ovog restorana ukraden u prošli utorak navečer.

Popularni Članci