IZA VATROGASACA JOŠ JEDNA NEPROSPAVANA NOĆ Simović: Situacija je jutros bolja, ali ništa nije garancija

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Stjepan Knego
Požar u Župi dubrovačkoj još uvijek bukti, no situacija je jutros puno bolja, potvrdio nam je županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović. Na požarište je jutros stigao i glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković.

„Ova noć je bila nešto bolja. Cijelu frontu koja je išla prema kućama smo odbili tako da nije prijetila kućama, mada je bilo jako opasno na Krstacu. Zapadna strana poviše Buića je aktivna, na vrhu, ali nam upravo stižu kanaderi. Što se tiče istočnog dijela, poviše Veljeg Dola, uspjeli smo se probiti do vrha, ali su kuće poviše i moramo biti oprezni. Stalno moramo biti oprezni zbog vjetra. Prema prognozama, bura bi mogla zaprijetiti u noći sa srijede na četvrtak, a to nam nikako ne odgovara“, govori Simović.

Prema njegovim riječima, fronta je duga preko pet kilometara, a na požarištu je oko 150 vatrogasaca. Broj se danas neće smanjivati.

„Zasad je požar daleko od kuća, ali uz vjetar se nikad ne zna. Jučer je kanader bio tu, davali su sve od sebe, ali ogromni su bili udari vjetra, velike turbulencije. Nadamo se kako će jutros moći više napraviti, što se tiče samog vrha, dok se ne uspenjemo gore u brdo s cijevima,“ govori Simović koji dodaje kako se situacija smirila jutros oko 4 sata, ali kako ništa nije garancija.

„Vjetar zna stvoriti velike probleme, a fronta je duga, požarište ogromno…,“ govori Simović.

Popularni Članci