Iz policije se očitovali o navodnim prijetnjama koje je HDZ-ovac uputio načelniku Blata

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavic/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL
"Policijska postaja Korčula jučer je, 3. lipnja, u poslijepodnevnim satima od 44-godišnjaka zaprimila prijedlog za kazneni progon 61-godišnjaka zbog kaznenog djela „Prijetnja“ iz čl. 139. st. 2. Kaznenog zakona, u kojoj je naveo da mu je ranije tog dana, ispred sakralnog objekta u Blatu, nakon kraće verbalne prepirke, zaprijetio smrću," stoji u očitovanju policije o incidentu na Korčuli između načelnika Ante Šeparovića i HDZ-ovog Tonćija Bačića. 

"Spomenuti 61-godišnjak je danas, tijekom jutarnjih sati, ispitan u svojstvu osumnjičenika, nakon čega će, u dogovoru s nadležnim državnim odvjetnikom, biti kazneno prijavljen prema gore spomenutom članku Kaznenog zakona," objavili su iz policije. 

Podsjetimo, Šeparović je prijavio policiji kako mu je Bačić prijetio da će ga 'politi benzinom i zapaliti', no Bačić sve demantira. On kaže kako Šeparoviću nije prijetio nego kako mu je samo spočitao postizborno slavlje u ulici u kojoj se u godinu dana dogodilo šest pokopa, od čega je jedna osoba bio i Bačićev sin. Više pročitajte OVDJE

Šeparovićeva obitelj je iznijela kako je načelnik Blata bio u bojazni da Bačić ima oružje, no to se pokazalo netočnim. 

"Prema evidencijama kojima raspolažemo, kao i prema našim operativnim informacijama, 61-godišnjak ne posjeduje vatreno oružje," odgovorili su iz policije na upit Dubrovačkog dnevnika. 

Popularni Članci