INCIDENT U TRPNJU, POLICIJA NA TERENU Novinar: 'Načelnik Općine me udario šakom, drugi HDZ-ovac prijetio!'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Incident zbog kojeg je policija izašla na teren dogodio se večeras, oko 19.15 sati, u Trpnju na Pelješcu, doznaje Dubrovački dnevnik.

Prema informacijama s kojima raspolaže Dubrovački dnevnik, navodno je došlo do sukoba u kojem je načelnik Općine Trpanj Jakša Franković fizički napao novinara portala Peljašac24.info Igora Burića. Prema njegovim riječima, HDZ-ovac ga je udario šakom u rame, dok mu je predsjednik Općinskog vijeća Bruno Koludrović, također HDZ-ovac, prijetio.

'Član sam Nadzornog odbora Vaterpolskog kluba Trpanj i došao sam da kažem što se događa, da kažem kako treba prozvati onoga tko je pokrao VK Trpanj, ali i onoga tko je pokrao DVD Trpanj gdje je utajeno više od 400 tisuća kuna poreza, za što postoje materijalni dokazi. Rekao sam da treba pokrenuti cijelu priču kako bi se otkrili krivci. Na to me je načelnik fizički napao, udario me u rame, a iza toga mi je predsjednik Općinskog vijeća, također HDZ-ovac, prijetio i govorio kako nemam što tu raditi i kako bih se trebao iseliti iz Trpnja jer neću dobro proći ni ja, ni moja supruga, ni djeca,' izjavio je Burić za Dubrovački dnevnik.

Novinar je također iznio i njegovo viđenje uzroka problema.

'Dogodio mi se napad od strane lokalnog HDZ-a. U posljednjih 20-ak dana sam argumentirano prozvao Općinu i lokalni HDZ jer postoje materijalni dokazi da je došlo do krađe. Osim toga, ja sam i glavni koordinator Živog zida za Pelješac i ovo što se dogodilo je politički motivirano,' kazao je Burić.

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske za Dubrovački dnevnik su potvrdili kako su zaprimili dojavu o incidentu u Trpnju te kako izvidi još uvijek traju nakon čega će biti poznato više informacija.

Popularni Članci