'IMAJU OZBILJNE OPEKLINE' Doktor iz splitskog KBC-a otkrio u kakvom su stanju ozlijeđeni u eksploziji u Splitu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivona Butjer
Nekoliko minuta iza podneva došlo je do eksplozije u kuhinji u Zagrebačkoj ulici/Čulića dvori u Splitu u fast food restoranu.

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske kažu da su zaprimili informaciju o eksploziji, najvjerojatnije plinske boce u 12:10.

"Dvije osobe koje su se nalazile u ugostiteljskom objektu prevezene su u bolnicu radi pružanja liječničke pomoći. Zagrebačka ulica je zatvorena za promet od križanja s Držićevom do Manuške poljana. Vatrogasci i policija su na terenu", priopćili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Doktor Dario Matić, voditelj hitne kirurške službe u KBC-u Split, potvrdio je za novinare da je jedan od ozlijeđenih 62-godišnji muškarac i 30-godišnja žena te oboje imaju teške ozlijede i ozbiljne opekline. "Prvenstveno se radi o opeklinama glave, lica, vrata, a muškarac ima i ozbiljne opekline gornjih ekstremiteta i donjih. Sve ukupno oko 35 posto površine tijela", potvrdio je Matić, a donosi RTL

"Oboje su na plastičnoj kirurgiji na Križinama te su za stada u stabilnom stanju i na praćenju su. Nadamo se da će biti dobro ali prerano je za išta reći. Ponajviše muškarac i ne znamo koliko su ozbiljne ozljede dišnih puteva, a to je ono što ih najviše muči", dodao je liječnik Marić.

Popularni Članci