test

DROGIRAN VOZIO AUTO Platit će preko 20 tisuća kuna!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: mup.hr
Najveća novčana kazna od 20.500,00 kuna izrečena je 27-godišnjem vozaču osobnog vozila, koji je u jutarnjim satima 3. svibnja, prilikom redovne kontrole prometa, zaustavljen dok je upravljao vozilom dubrovačkih registarskih oznaka.  Zaustavljen je u Stonu.

Kontrolom je utvrđeno da upravlja motornim vozilom „B“ kategorije prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima. Daljnjom kontrolom je utvrđeno da je vozač upravljao vozilom pod utjecajem opojnih droga, te je isključen iz prometa.
Vozaču je izdan prekršajni nalog na iznos od 20.500,00 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe zadobile teške tjelesne ozljede, a dvije osobe su lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježeno je šest prometnih nesreća

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 670 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 429 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 82 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 10 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 19 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

"Od ostalih prekršaja izdvajamo 24 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 12 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja." - piše PU DN.  

Popularni Članci