'

DETALJI ZVJERSKOG POKUŠAJA UBOJSTVA NA KORČULI Premlatio je i nožem ozlijedio nesretnu ženu, odveo je njihovu bebu, imao je 1,40 promila u krvi

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Davor Puklavec/PIXSELL
Nezapamćeni pokušaj teškog ubojstva ženske osobe, dakle femicida, dogodio se u ponedjeljak, oko 2:00 sata. Tom je prilikom 29- godišnjak u mjestu Brna na Korčuli teško ozlijedio svoju nevjenčanu suprugu s kojom ima dijete, a o svemu se oglasila i policija. 

"Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Korčula 29-godišnjak se sumnjiči za kazneno djelo iz čl. 111.A „Teško ubojstvo ženske osobe“ u pokušaju.

Naime, 15. srpnja, oko 2 sata, u mjestu Brna na Korčuli, 29-godišnjak je, nakon povratka iz noćnog izlaska, pod utjecajem alkohola, dozvao 23-godišnju izvanbračnu suprugu s kojom živi u zajedničkom domaćinstvu te joj je, nakon kraće prepirke, počeo prijetiti ubojstvom i udarati je po tijelu, nakon čega je na nju nasrnuo i nožem s kojim joj je nanio ozljede po licu, vratu i prstu lijeve ruke.

Ozlijeđenoj ženi je liječnička pomoć pružena u zdravstvenoj ustanovi u Blatu gdje su joj okvalificirane teže tjelesne ozljede.

Osumnjičeni muškarac je uhićen nedugo nakon samog događaja te je, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske", izvijestili su iz policije. 

O dodatnoj okrutnosti ovog događaja govore i neslužbene informacije s kojima raspolaže Dubrovački dnevnik. Kako doznajemo, muškarac je došao iz noćnog izlaska i dozvao svoju nevjenčanu suprugu koja se nalazila u sobi. Došlo je do kratke prepirke, nakon čega je muškarac počeo prijetiti kako će je ubiti te je počeo udarati rukama po tijelu. U jednom je trenutku dohvatio kuhinjski nož te je porezao po licu, vratu i prstu lijeve ruke. 

Nakon toga je uzeo njihovu šestomjesečnu kćer koja je spavala u sobi te je odvezao kod svog rođaka. Ostavio je bebu kod njega, a on je prespavao kod drugog člana obitelji. Nesretna je žena zadobila hematome po cijelom tijelu, oku, ubode od noža, razderotine... Istu noć kad se dogodio ovaj strašan događaj, preuzela je odvedenu kćer kod sebe, a osumnjičeni je uhićen oko 4:00 sati. U krvi je imao 1,40 promila alkohola. 

Popularni Članci