DETALJI UBOJSTVA U PLOČAMA S bebom u rukama dočekala je policiju

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Google earth
Jučerašnje ubojstvo 36.- godišnjeg Saše Đorđevića u Pločama izazvalo je šok i nevjericu građana. Nikome još nije jasno koji je razlog ove tragedije, dok se i dalje neslužbeno barata detaljima o ovom događaju u kojem je uhićena 23-godišnja Karmen Matana Đorđević zbog sumnje da je usmrtila svog supruga.

Ubojstvo ubodom noža dogodilo se  u subotu između 1:30 i 2:00 sata,  a supruga je ranije, prije navedenog tragičnog događaja, bila u noćnom izlasku. 

Kapetan sa 16 godina staža

Saša Đorđević je proteklog tjedna došao doma s broda, gdje je kapetan na njemačkoj  pomorskoj kompaniji PRONAV. Đorđević je na moru odradio 16 godina staža, a nije ni slutio da mu je posljednje putovanje s kojeg se vratio supruzi i djetetu starom nekoliko mjeseci ujedno zadnje  u životu.

Stanovnici Ploča i okolice su šokirani jučerašnjim događajem. Mladi supružnici su prije tri mjeseca postali roditelji, zbog visokih primanja supružnika pomorca nisu imali financijskih problema, živjeli su u vlastitoj nekretnini u zgradi gdje je živio i brat ubijenog Đorđevića.

Noćni izlazak

I nesretni Saša i njegova supruga Karmen su bili iste struke. Ona je u rujnu prošle godine postala inženjer nautike,  na Pomorskom fakultetu u Splitu, dok je njen suprug fakultet završio na Sveučilištu u Dubrovniku 1999. godine. Saša je do prošle godine imao i obrt za cestovni prijevoz robe.

Špekulira se kako je tragediji prethodio noćni izlazak u jedan pločanski kafić, dok je suprug bio s tromjesečnim djetetom u stanu. Karmen je, kako očevidci tvrde, bila na rođendanu svoje prijateljice, vesela i nasmiješena se iza ponoći uputila u vlastiti stan.

Ubojstu prethodila svađa

Od njenog odlaska kući pa do dolaska policije je proteklo tek dva sata, a pretpostavlja se kako su Saša i Karmen imali bračnih razmirica uslijed čega je Karmen jednim ubodom noža usmrtila svog supruga i sa tromjesečnom bebom ispred stana dočekala policiju.

O cijelom događaju službeno priopćenje objavila je i Policijska uprava dubrovačko – neretvanska.

'Policijski službenici Policijske postaje Ploče u suradnji s policijskim službenicima Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakinjom osumnjičenom za kazneno djelo ubojstva.

Sumnjiči se da je u subotu, 7. svibnja oko 1 sat, u stanu u Ulici Petra kralja Svačića u Pločama, tijekom verbalnog  sukoba i naguravanja,  nožem, u predjelu prsnog koša, zadala ubodnu ranu 36-godišnjaku s kojim se sukobila, a koji je od posljedica ozljeđivanja preminuo na mjestu događaja.

Očevidom je rukovodio županijski državni odvjetnik, a policija je po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičenu 23-godišnjakinju, uz kaznenu prijavu, predala pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.'

KN,SM

Popularni Članci