BORBA ZA PREVLAST Vozač Ubera pokušao zgaziti dubrovačkog taksista?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivona Butjer
U srijedu, 28. rujna, oko 22 sata došlo je do sukoba između dvojice muškaraca na Pilama.

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske potvrdili su da im je sinoć pristupio 48-godišnjak koji je prijavio da mu je prethodno na Pilama prijetio nepoznati muškarac.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da se radi o 29-godišnjaku s čijim podacima je oštećenik upoznat radi eventualnog podizanja privatne tužbe, budući da se radi o kaznenom djelu gdje se progon počinitelja pokreće privatnom tužbom.

Kako Dubrovački dnevnik neslužbeno doznaje, 29-godišnjak je 48-godišnjaku najverojatnije prijetio iz razloga što ga je navedeni muškarac par puta fotografirao jer misli da vozi goste preko aplikacije Uber, te se zaustavlja na mjestu i kupi goste gdje ne bi smio. Ovu informaciju je za Dubrovački dnevnik komentirao i predsjednik Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik Božo Miletić.

'Vozaču Ubera je, nakon što se zaustavio kod taksi stajališta, naš vozač prišao i rekao da se tu ne može zaustavljati jer ometa promet, autobuse i pješake. Nakon toga je ovaj krenuo s vozilom prema njemu, a naš je vozač skočio u stranu i srećom ga nije udario, zbog toga što je brzo reagirao. Što se tiče svega s Uberom to će vrlo brzo eskalirati radi njihova nezakonitog rada', kazao je Božo Miletić.

Na pitanje hoće li Udruženje podnijeti tužbu prema Uberu ili će pak ići privatna tužba njihova vozača prema vozaču Ubera, Miletić je odgovorio da će se što prije savjetovati s pravnikom Udruženja kako bi stali u zaštitu kolege.

'Danas je on, sutra sam možda ja ili netko treći. Kolega je na svom radnom mjestu napadnut i ako on mora zbog toga voditi privatnu tužbu onda smo mi u svakom segmentu nezaštićeni i to je žalosno. Mi kao obrtnici koji punimo proračune smo nezaštićeni, a ovima koji izvlače novac od države poput Ubera, se sve dopušta i imaju sve moguće zaštite. Njima se daje podrška. Još nismo dobili rješenje je li Uber uopće vozi po Zakonu', poručio je Miletić još jednom naglasivši da Uber radi nezakonito i da će se svim silama boriti da stanu tome na kraj i zaštite svoju djelatnost.

Očekuje se očitovanje Ubera o sinoćnjem sukobu.  

Popularni Članci