'

Auto s kojim je Albanka skrivila nesreću na Ratcu gotovo tri puta skuplje od jamčevine koju treba platiti

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: društvene mreže
Albanka Klevisa Ymeri (29), koja je u travnju na području Ratca skrivila prometnu nesreću u kojoj su poginuli brat i sestra, 21-godišnji Stjepan Đerek i 19-godišnja Katarina Đerek, mogla bi biti puštena iz istražnog zatvora da se brani sa slobode. 

Riječ je o odluci sutkinje Županijskog suda u Dubrovniku Dubravke Đivanović od 10. srpnja. Na ovu odluku se DORH žalio, pa ako ona bude uvažena, Ymeri će ostati u pritvoru. No, ako bude odbijena, Ymeri će se moći braniti sa slobode, ali uz plaćanje jamčevine. Određeni iznos za plaćanje je 70 tisuća eura za koji se vjeruje kako će ga Ymeri moći platiti. 

Za usporebu, Ymeri je u trenutku nesreće upravljala vozilom BMW XM. Na stranicama BMW-a stoji kako se prodajna cijena ovog vozila s PDV-om i porezima kreće oko 185 tisuća eura. Dakle, to je gotovo tri puta više od jamčevine koja joj je određena. Na Njuškalu se ovo vozilo prodaje od 146 tisuća eura na više. 

Zanimljivo je i to što je istražni zatvor Albanki određen zbog opasnosti od bijega, a Đivanović, koja je donijela odluku o puštanju na slobodu, je u njoj potvrdila kako takva opasnost i dalje postoji. No, ako žalba DORH-a bude odbijena, a Ymeri plati jamčevinu, što je čini se izgledno, i bude puštena na slobodu, izreći će joj se mjere opreza kako ne bi pobjegla u Albaniju. 

Popularni Članci