PILALI OLOVNE BLOKOVE, IZRONILI METAL PRIČVRŠĆEN ZA BROD Pogledajte kako su policajci pronašli kokain i heroin u brodovima (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: YouTube
Policijska uprava dubrovačko-neretvanske na današnjoj je press konferenciji izvijestila kako su u dva međusobno nepovezana kriminalistička istraživanja zaplijenili 220 kilograma heroina i 62 kilograma kokaina. Prema procjenama, droga bi na tržištu postigla vrijednost od 17 milijuna eura. 

Radi se o najvećoj zapljeni heroina ikada u Hrvatskoj koji je pronađen u Luci Ploče u kontejnerima s broda koji je stigao iz Iraka. Kokain je pronađen pretragom broda koji je krenuo iz kolumbijske luke i koji je prevozio rasuti teret. 

„U prvom slučaju koji se odnosi na zapljenu heroina, 11. listopada prošle godine je u Luci Ploče izvršena pretraga kontejnera s broda koji je došao iz Iraka. U tom se kontejneru nalazilo 80 olovnih ploča težine 250 do 300 kilograma od čega je u 40 tih olovnih kocki pronađeno ukupno 296 paketića droge,“ kazao je voditelj Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Zoran Tikvica.

Zapljena kokaina dogodila se 3. studenog, a droga je pronađena pretragom broda koji je prevozio rasuti teret iz kolumbijske luke.

„Temeljem naloga je izvršena pretraga broda. Kako je prevozio rasuti teret, bazirali smo se na područje oko broda, točnije ispod broda. Tu su veliki obol dali ronioci. Po vrlo jakom jugu i gotovo nemogućim uvjetima za rad izvršen je pregled podmorja broda. Tom prilikom su ronioci pronašli metalni predmet pričvršćen šarafima i magnetom kojeg su teškom mukom skinuli. U njemu su pronađena 54 paketa droge kokain,“ pojasnio je Tikvica.

NAJVEĆA ZAPLJENA HEROINA U HRVATSKOJ! Naša policija zaplijenila 220 kila heroina i 62 kila kokaina 

Popularni Članci